НАЧАЛО Алткойни

Gala Games мигрира към V2 след скорошния хак

22.05.2024 3:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Gala Games мигрира към V2 след скорошния хак

В отговор на неотдавнашния пробив в сигурността Gala Games издаде спешна препоръка към всички притежатели на токени да преминат незабавно към новия договор V2.

Този ход следва неразрешеното емитиране и продажба на 5 милиарда токена GALA, което доведе до значителна загуба на стойността на токена. Договорът V1 на GALA изтича в полунощ UTC, което прави прехода към V2 изключително важен.

Gala Games публикува официално известие, в което призовава всички притежатели на GALA токени незабавно да прехвърлят притежанията си към договор V2. Това действие е от решаващо значение, за да се предотвратят по-нататъшни загуби, след като беше използвана уязвимост за добиването на 5 милиарда токена, които впоследствие бяха продадени на децентрализирания обмен Uniswap.

Бързата продажба на тези токени на 20 май доведе до спад на стойността на GALA с близо 15% в рамките на няколко часа, което влоши ситуацията.

Компанията предостави подробни инструкции за миграция в официалните си канали и подчерта важността на завършването на прехвърлянето преди извеждането от експлоатация на стария договор. Непреминаването към договор V2 може да доведе до значителни финансови загуби за притежателите, тъй като договорът V1 ще стане неактуален.

Gala Games и преди се е сблъсквала с предизвикателства, свързани със сигурността. В началото на 2021 г. платформата загуби $130 милиона поради експлойт, който засегна приблизително 8.65 милиарда токена GALA.

Последиците от този инцидент доведоха до правни спорове между съоснователите, което възпрепятства усилията за възстановяване и разклати доверието на инвеститорите.

Предвид тези повтарящи се проблеми със сигурността Gala Games работи активно за подобряване на своите протоколи за сигурност и инфраструктура, за да предотврати бъдещи нарушения. Преминаването към договор V2 е част от тези усилия, насочени към укрепване на сигурността на платформата и възстановяване на доверието на потребителите.

След пробива в сигурността цената на GALA спадна значително, което е типична пазарна реакция на подобни инциденти. Стойността на токена спадна от $0.0467 до $0.0397, отбелязвайки рязък спад за кратък период от време.

Въпреки този спад, въвеждането на договора V2 се разглежда като положителна стъпка към справяне с уязвимостите на платформата. Ако то бъде успешно изпълнено, се очаква да повиши сигурността, да подобри възможностите и ефективността на транзакциите и да спомогне за възвръщане на инвеститорското доверие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

XRP категорично не е ценна книга според директора на Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус наскоро направи публично изявление, което бе в отговор на съдебно решение на съдия в Калифорния, който отхвърли колективен иск, свързан с XRP.

22.06.2024 8:30 1 мин. четене

3 AI криптовалути, които може да са добра инвестиция според крипто експерт

Известният анализатор на криптовалути “Il Capo” привлече вниманието на пазара, като сподели бичите си прогнози за някои алткойни в Telegram групата си на фона на общия спад на пазара.

22.06.2024 7:30 1 мин. четене

Мениджърите на активи коригираха заявленията си за спот Етериум ETF

Няколко мениджъри на активи наскоро представиха промени в предложенията си за спот Етериум ETF пред Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

XRP е една от най-шортваните криптовалути – какво трябва да знаем?

На фона на неотдавнашните сътресения на крипто пазара XRP Ledger, поддържан от Ripple Labs, е готов да възвърне бичия си импулс, според анализ на Santiment.

21.06.2024 23:48 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.