Home

Съдят тайвански гражданин за крипто залози върху резултатите от изборите в страната

20.06.2024 10:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдят тайвански гражданин за крипто залози върху резултатите от изборите в страната

Мъж е обвинен в нарушаване на тайванския "Закон за отмяна на избора за президент и вицепрезидент", след като е използвал онлайн сайт за крипто хазарт, за да залага на президентските избори.

Тайванската медия LTN съобщи за мъж, идентифициран с фамилията “Чен”, и повдигнатите срещу него обвинения за предполагаемо нарушение на въпросния закон в края на 2023 г. Прокуратурата в окръг Шилин обвини Чен в упротреба на сайт за крипто залози Polymarket, за да заложи около $500 на президентските избори.

Съобщава се, че Чен е използвал телефона си за достъп до уебсайта на Polymarket и е заложил $472.17 за победа на Ко Вен-дже на президентските избори. Освен това той е направил друг залог от 60.16 USDC за това, че Демократичната прогресивна партия (DPP) ще спечели мнозинство от местата в законодателния орган.

Чен ще трябва да се яви в съда, за да му бъдат повдигнати обвинения, тъй като властите разкриха, че той е направил залозите в периода от 12 до 17 декември, т.е. около месец преди изборите.

Тези, които организират хазарта, могат да бъдат лишени от свобода за срок до пет години и/или да получат глоба в размер на 500,000 тайвански долара (около $15,500), като по този начин се облагодетелстват, създавайки предпоставки за хазарт или подтиквайки други хора към дейността.

Чен призна за престъплението и сътрудничи на властите. Предвид липсата на криминално досие му е позволено да плати глоба в размер на $4,000 и да отложи наказателното преследване за една година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто борсата WazirX предприема действия за възстановяване на откраднатите активи

В отговор на голяма кибератака WazirX, известна крипто борса в Индия, стартира програма за възнаграждения, чиято цел е да замрази и възстанови откраднатите активи.

20.07.2024 17:00 2мин. четене

$7.6 милиона са откраднати при скорошен крипто експлойт

Хакерските атаки и крипто измамите отново се увеличават, като са откраднати десетки милиони долари.

20.07.2024 9:30 1мин. четене

Основателят на Bitzlato е освободен след изтърпяно наказание за крипто престъпления

Основателят на закритата крипто борса Bitzlato е освободен след излежаване на 18-месечен затвор.

19.07.2024 20:00 1мин. четене

Ето кой може да стои зад последната хакерска атака на WazirX

Индийската крипто борса WazirX съобщи за значителен пробив в сигурността и обяви, че в момента разследва инцидента, който е довел до временно спиране на тегленията на индийски рупии (INR) и криптовалути.

19.07.2024 12:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.