НАЧАЛО Крипто Крими

Съдът запорира сметките на бившият директор на Celsius и конфискува дома му в Тексас

септември 7, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдът запорира сметките на бившият директор на Celsius и конфискува дома му в Тексас

Скорошни съдебни документи разкриват, че властите са влезли във владение на активи и жилище, принадлежащи на Алекс Машинкси, бившия главен изпълнителен директор на вече фалиралата компания за крипто кредитиране Celsius.

Съгласно непубликувана съдебна заповед са замразени различни банкови сметки, свързани с Машинкси, включително тези в Goldman Sachs, Merrill Lynch, First Republic и SoFi. Освен това в запора на активите е включено и жилище в Остин, Тексас, придобито през юли 2021 г.

Въпреки че заповедта първоначално е издадена на 16 август, тя е била запечатана до 31 август, за да се предотврати всякаква намеса от трети страни.

Първоначално Машинкси, заедно с главния директор по приходите на Celsius, Рони Коен-Павон, бяха задържани и обвинени в множество измами през юли.

Те са обвинени в организирането на схеми, включващи CEL, собствения токен на Celsius Network, които са подвели инвеститорите да повярват, че Celsius функционира като “съвременна банка“, позволяваща начисляване на лихви върху депозираните дигитални активи. Твърди се, че вместо това средствата са били използвани за високорискови сделки с ливъридж.

Освен това Машинкси и Коен-Павон са изправени пред обвинения в манипулиране на цената на CEL, което е накарало търговците да го закупят на завишена стойност, като в крайна сметка е довело до финансови облаги за обвиняемите.

Обвиненията, повдигнати срещу двойката, обхващат измама с телефонни разговори, измама с ценни книжа, измама със стоки и манипулиране на пазара. Ако бъдат признати за виновни, те могат да бъдат осъдени на няколко десетилетия затвор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Бивш банкер от Deutsche Bank се призна за виновен за организиране на крипто измама

На 10 септември Министерството на правосъдието на САЩ публикува съобщение относно бивш инвестиционен банкер, който се призна за виновен в организирането на инвестиционна измама с криптовалута.

септември 20, 2023 20:00 2 мин. четене

SEC иска да започне разследване срещу американския клон на Binance

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) настоява съдът във Вашингтон да даде зелена светлина на разследването на Binance.US.

септември 19, 2023 7:00 2 мин. четене

Севернокорейски хакери заподозрени в кражбата на $70 милиона от крипто борса

Блокчейн експерти твърдят, че хакери, свързани със Северна Корея, вероятно стоят зад кражба на $70 милиона от крипто борсата CoinEx.

септември 18, 2023 16:00 2 мин. четене

Марк Кюбан загуби близо $1 милион през MetaMask

Милиардерът Марк Кюбан е станал жертва на най-новата хакерска атака срещу горещи портфейл. Според съобщенията от MetaMask портфейл, принадлежащ на милиардера Марк Кюбан, са източени близо $870,000.

септември 16, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.