Home

Съдът в Малта повдига обвинение срещу бивш служител на Crypto.com

10.07.2024 15:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдът в Малта повдига обвинение срещу бивш служител на Crypto.com

Бивш служител по съответствието в Crypto.com, регистрирана в Малта като Foris Dax MT Limited, е изправен пред сериозни обвинения в изнудване и пране на пари.

Хосе Луис Алонсо Мелхор бе изправен пред съд в Малта, след като се твърди, че е заплашил да разкрие поверителна информация, ако не получи €44,000 € ($47,666) обезщетение след уволнението си от базираната в Сингапур крипто борса.

Мелчор, който е заемал длъжност, позволяваща достъп до чувствителни данни, според съобщенията е нарушил заповед за конфискация и е получил незаконен достъп до информация на компанията.

Срещу него са повдигнати множество обвинения, включително за изнудване, пране на пари, нерегламентирана употреба на компютърно оборудване и неоторизирано разкриване на чувствителни данни. На Мелчор е наложена заповед за замразяване на средства в размер на €2 милиона ($2.2 милиона) поради опасения за риск от бягство.

Crypto.com незабавно съобщи на властите за действията му при откриването им и прекрати работата му. Компанията продължава да си сътрудничи с правоприлагащите органи по въпроса, въздържайки се от по-нататъшни коментари в хода на съдебното производство.

По-рано Crypto.com по силата на малтийската си регистрация бе подложена на регулаторни санкции, включително глоба от €2.85 милиона ($3.1 милиона) от Холандската централна банка за неспазване на законите за пране на пари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

ФБР разкри измамна крипто схема на стойност $2.5 милиона

ФБР и Кралската полиция на Тайланд разкриха „pig butchering“ схема, при която жертвите от САЩ са били измамени с над $2.5 милиона долара под формата на Tether (USDT).

18.07.2024 14:30 1мин. четене

Някой се опитва да разбие акаунтите на потребителите на Mt. Gox

На фона на продължаващото изплащане на дължимите средства на пострадалите потребители при хака на Mt.Gox, бяха регистрирани опити за неоторизиран достъп до сметките им.

18.07.2024 12:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.