НАЧАЛО Крипто Крими

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

19.05.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

Съдия Шон Лейн издаде това решение, като подчерта финансовите затруднения, пред които е изправена Genesis Global. Следователно това решение води до трудни финансови перспективи за Digital Currency Group (DCG), дружеството майка на Genesis Global.

На 17 май съдия Лейн одобри погасителния план на Genesis по глава 11, което позволи на компанията да размрази и да върне активите на клиентите. Тези активи бяха недостъпни, тъй като тегленията бяха спрени в края на ноември 2022 г. след срива на големите световни крипто фирми. Решението на съда отхвърли твърдението на DCG, че Genesis не е длъжна да плаща на своите клиенти и кредитори поради обявяването ѝ в несъстоятелност през януари 2023 г.

Съдия Лейн намери иска на DCG за невалиден, като отбеляза, че дружеството майка на Genesis не е било официално създадено. Като акционер DCG ще има второстепенна роля в процеса на изплащане, управляван в рамките на производството по глава 11. Според решението на Лейн останалите активи на Genesis ще бъдат използвани за изплащане на задълженията към кредиторите преди разпределянето на дивиденти между акционерите, включително DCG.

Предвид значителните претенции на кредиторите, Лейн обяви, че капиталовият дял на DCG е по същество безполезен поради многомилиарден дефицит. Той отхвърли възражението на DCG, като постанови, че Genesis трябва да даде приоритет на плащанията към други кредитори, включително федералните и щатските финансови регулатори с искове за $32 милиарда, преди да разпредели каквито и да било средства на DCG, капиталовия собствени.

Genesis подаде молба за обявяване в несъстоятелност през януари 2023 г., след като в средата на ноември 2022 г. спря тегленията на средства на фона на ликвидна криза. Съобщава се, че компанията дължи повече от $3.5 милиарда на 50-те си най-големи кредитори, включително фирми като Gemini. Genesis работи за ликвидиране на $1.6 милиарда от активите си, след като не успя да постигне споразумения с DCG и бившия си бизнес партньор Gemini.

През ноември 2023 г. Genesis обяви, че DCG се е съгласила да изплати дължимите си заеми в размер на $324.5 милиона до април 2024 г. Предложеното споразумение имаше за цел да разреши съдебно дело, заведено срещу DCG през септември, в което се искаше изплащане на просрочени заеми на обща стойност около $620 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.