НАЧАЛО Крипто Крими

Съдът иска Ripple да предостави финансовите си отчети

06.02.2024 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдът иска Ripple да предостави финансовите си отчети

Комисията за ценни книжа и борси успешно получи решение по текущия си съдебен спор срещу Ripple, тъй като съдия Сара Нетбърн задължи Ripple да разкрие финансовите си отчети за периода 2022-2023 г.

В настоящата фаза Съдът не намира основания да заобиколи тази проверка, като откаже достъп до леснодостъпни данни, които биха могли да бъдат от значение за определяне на подходящия начин на действие”, заяви Нетбърн.

Освен това от Ripple се изисква да предостави договорите си, наред с приходите от институционалните продажби на XRP, след подаването на жалбата от SEC.

Изглежда, че Ripple се съгласява с правната предпоставка, но твърди, че договорите ѝ не са предполагали изрични транзакции. Въпросът, с който е сезиран Съдът, е дали Ripple трябва да бъде принудена да отговори на това запитване, а не значението на отговора на Ripple“, се посочва в изложението.

Като се има предвид, че Комисията по ценни книжа и фондови борси е доказала в достатъчна степен, че тази информация може да помогне на Съда при формулирането на неговото решение, Ripple трябва да отговори на запитването.”

По-рано SEC твърдеше, че документацията от Ripple ще помогне при определянето на потенциални съдебни забрани и граждански санкции.

Ripple подаде отговор по-рано, определяйки искането като “ненавременно” и твърдейки, че действията на SEC са “неуместни“, тъй като информацията не е необходима за каквито и да било средства за защита, определени от Съда.

Крайният срок за разкриване на информация, свързана с потенциалните средства за правна защита по делото, е 12 февруари. В края на миналата година Комисията по ценни книжа и фондови борси поиска да отхвърли обвиненията срещу главния изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус и съоснователя Кристиан Ларсен. Ripple обаче остана ответник по делото, но не участваше във вече прекратения съдебен процес.

SEC и Ripple са забъркани в правни спорове от 2020 г., когато регулаторът обвини Ripple Labs в провеждане на нерегистрирано предлагане на ценни книжа на стойност $1.3 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Terra ще бъде екстрадиран в САЩ

До Куон, бившият криптовалутен магнат и създател на екосистемата Terra (LUNA), ще бъде екстрадиран в САЩ, за да отговаря по обвинения в измама.

22.02.2024 14:00 1 мин. четене

Фалшиви криптовалути използват БРИКС, за да крадат от инвеститорите

Изследователи в областта на сигурността установиха, че има тревожен ръст във фалшифицирането на криптовалути, като се обръща специално внимание на компаниите от списъка Fortune 100.

21.02.2024 7:00 2 мин. четене

Поредната крипто борса стана жертва на хакери – откраднати са над $26 милиона

Платформа за търговия с криптовалути, наскоро претърпя значителен пробив, в резултат на който бяха загубени BTC и ETH на стойност над $26 милиона.

19.02.2024 10:00 2 мин. четене

Американските прокурори предлагат 18 месеца затвор на бившия директор на Binance

Чанпен Джао, който преди отговаряше за Binance, е изправен пред потенциални последствия, които биха могли да окажат значително влияние върху начина, по който Съединените щати регулират и налагат спазването на правилата в крипто индустрията.

18.02.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.