НАЧАЛО Крипто Крими

Съдия може да наложи до 7 години затвор за лъжите на Крейг Райт

08.06.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдия може да наложи до 7 години затвор за лъжите на Крейг Райт

Крейг Райт претърпя значителен неуспех в делото си, тъй като Върховният съд на Обединеното кралство разгледа санкциите и съдебните разпоредби в правната му битка срещу Алианса за отворени крипто патенти (COPA).

Актуализациите от What The Finance в X (Twitter) описаха подробно съдебното производство, като Джонатан Хоф изтъкна сериозни аргументи в полза на строги действия срещу Райт, подчертавайки щетите, причинени от неговите фалшиви претенции и правни действия срещу видни фигури в криптовалутната общност.

Той посочи отрицателно въздействие на действията на Райт върху развитието на криптовалутите, като отбеляза, че петима разработчици са се оттеглили от проектите си поради агресивната правна тактика на Райт. Той подчерта необходимостта от смислени съдебни разпоредби, които да спрат Райт да продължава да твърди, че е Сатоши Накамото, и да защитят целостта на крипто екосистемата.

Хоф също така изтъкна предишните правни действия на Райт срещу Hoodlnaut и Питър Маккормак, представяйки съдебните дела на Райт като отмъстителни опити да съсипе живота на онези, които се съмняват в неговата легитимност. What The Finance съобщи, че съдията е изглеждал благосклонен към тези аргументи, като Хоф е подчертал важността на съдебните мерки, за да се попречи на Райт да разпространява фалшивите си твърдения и да води съдебни дела въз основа на измамните си твърдения.

В почти пълната съдебна зала, в която отсъстваха представители на екипа на Райт, включително и самият той, за когото се съобщаваше, че пътува, Хоф се позова на правни прецеденти и изложи убедителни аргументи в полза на строга съдебна забрана. Това включваше забрана на Райт да твърди, че е Сатоши Накамото на какъвто и да е публичен форум, и изискване за премахване на подобни твърдения от интернет. Съдия Мелър изрази готовност да даде твърд отговор, като намекна за възможността за налагане на сериозни наказания, включително лишаване от свобода.

Съгласно Закона за лъжесвидетелстването от 1911 г. максималната присъда в Обединеното кралство за лъжливи показания е седем години и глоба.

Съобщава се, че в хода на производството е обсъждан и фактът, че Райт не е предоставил адрес за съдебно връчване, което показва опити за бягство от отговорност. Хоф призова за наказателно преследване срещу Райт и неговия сътрудник Стефан Матюс за фалшиви изявления, подкрепено с видеозаписи, на които Райт обсъжда наказанията за лъжесвидетелстване.

What The Finance съобщи, че правният екип на Райт е възразил срещу исканото от COPA обезщетение, твърдейки, че то е ненужно и безпрецедентно. Позицията на съдията обаче подсказва, че продължителната кампания на Райт за измама е оправдала строг съдебен отговор, което потенциално бележи значителен обрат в продължаващия спор около истинската самоличност на създателя на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на OpenAI предполагаемо коментира потенциални промени в компанията

В петък The Information сподели за разговор на Сам Олтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, в който е информирал някои акционери за това как компанията му може да обмисли промяна на структурата.

15.06.2024 20:00 1 мин. четене

Журналистът Алекс Джоунс пред ликвидация на всичките си активи

Съдията от съда по несъстоятелността в САЩ разпореди частните вещи на Алекс Джоунс да бъдат продадени под надзора на съда, но прекрати делото за несъстоятелност на компанията му “Free Speech Systems”, без да поиска нейната ликвидация.

15.06.2024 19:00 2 мин. четене

Coinbase обяви подкрепата си за нова, базирана на Етериум криптовалута

Coinbase подкрепи ролева игра на тема пирати, създадена с помощта на блокчейн технологията, с издаден собствен токен.

15.06.2024 18:30 1 мин. четене

Топ 3 най-големи риска за глобалния икономически растеж

Според последна информация се очаква световната икономика да се стабилизира, но все още има предизвикателства пред нея.

15.06.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.