НАЧАЛО Други

Съдебният иск на FTX разкри предполагаема измама за $220 милиона

май 19, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдебният иск на FTX разкри предполагаема измама за $220 милиона

Юридическият екип на FTX е завел дело срещу бившия главен изпълнителен директор Сам Банкман-Фрийд, съоснователя Зисяо Уанг и висшия изпълнителен директор Нишад Синг във връзка с придобиването на платформата за обмен на акции Embed, твърдейки че не е проведено адекватно разследване.

Съгласно подадената на 17 май информация FTX е закупила Embed за $220 милиона чрез дъщерното си дружество в САЩ, без да извърши съществена проверка на платформата.

След подаването на молбата за обявяване в несъстоятелност на FTX съдията по надзора одобри продажбата на Embed и други активи на FTX.

Въпреки това най-високата оферта за платформата възлиза на едва $1 милион, което кара адвокатите на FTX да твърдят, че участниците в търга са разкрили съществена истина, която FTX и нейните вътрешни лица са пропуснали да оценят: Високо ценената софтуерна платформа на Embed по същество е била безполезна.

Макар че дванадесет субекта изразиха интерес, като най-значителната индикация беше $78 милиона, всички, с изключение на един, решиха да не подават окончателна оферта след извършване на цялостна проверка. Единственото изключение беше основателят и бивш главен изпълнителен директор на Embed, Майкъл Джайлс.

Юридическият екип на FTX твърди, че Джайлс лично е спечелил приблизително $157 милиона от придобиването, но е направил скромна оферта от $1 милион, за да си възвърне собствеността върху Embed, която подлежи на намаляване при завършване на сделката.

Адвокатите освен това обвиняват вътрешни лица от FTX, че са се възползвали от липсата на контрол и водене на документация в компанията, за да извършат значителна измама, като присвоят средства на клиенти за покупката на Embed.

Те твърдят, че тези вътрешни лица са били напълно наясно с неплатежоспособността на компанията, когато са финализирали сделката.

Освен това адвокатите твърдят, че е създадена подвеждаща документация, за да се прикрие участието на Alameda Research във финансирането за придобиването на Embed.

Те твърдят, че средствата са били прехвърлени между подразделенията на FTX, което противоречи на твърдението, че Банкман-Фрийд, Синг и Уанг са осигурили финансирането.

FTX иска да класифицира тези транзакции като “измамни прехвърляния и задължения, които могат да бъдат избегнати, и/или преференции” и да не допуска никакви претенции, предявени от ответниците, докато борсата не възстанови загубените средства в резултат на тези измамни прехвърляния.

FTX подаде молба за обявяване в несъстоятелност на 11 ноември 2022 г. и оттогава новото ѝ ръководство се е съсредоточило върху възстановяването на средства, за да се разплати с клиентите и кредиторите. Те също така обмислят възможността за възобновяване на дейността на борсата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.