НАЧАЛО Други

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

ноември 27, 2022 14:04 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум - Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

В серия от туитове Любин заяви, че вместо MetaMask да събира IP адреси на потребителите, портфейлът изпраща адресът на доставчикът на отдалечени процедурни повиквания (RPC), който отговаря за управлението на обмена на данни между потребителя и блокчейна.

Например MetaMask може да поиска от доставчика на RPC – Infura – да изпрати подписани транзакции към блокчейна за изпълнение. Infura се нуждае от адреса на блокчейна, за да изпрати заявката, използвайки IP адреса на потребителя, за да му изпрати обратно резултатите от изпълнението.

Любин подчерта, че “Infura не използва тези данни” и че доставчикът работи по намаляване на събирането на данни. Съоснователят на Етериум потвърждава ангажимента на компанията да предоставя на клиентите си услуги, които не разкриват техните данни, противопоставяйки я на така наречените Web2 компании, които печелят пари по този начин.

Също така той сподели, че се работи по създаването на децентрализирани доставчици на RPC. Все пак по-техническите потребители на MetaMask могат да насочат приложението си към алтернативен RPC или към собствен блокчейн възел.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Да очакваме ли печалби през 2023 г.?


Възмущения по темата

Изявлението идва след като ентусиастите на неприкосновеността на личните данни критикуваха новата политика за поверителност на ConsenSys за това, че дава приоритет на корпоративните цели пред децентрализираните цели.

В политиката компанията заявява, че може да използва събраната лична информация, за да спазва изискванията за борба с прането на пари и “Know-Your-Customer” (KYC), както и при бизнес процесите като сливания и придобивания.

Манбир Сингх Марвах, инженерът на общността на ConsenSys, сякаш потвърди събирането на IP адреси в MetaMask в отделен туит на 24 ноември 2022 г. Той сподели, че дори да се събират въпросните адреси това не значи, че компанията зад портфейла има достъп до частните ключове на клиентите.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000


Според Адам Кохран от Cinneamhein Ventures новата политика представлява неприемливо нарушение на неприкосновеността на личните данни на потребителите.

В същото време бившият служител на NSA Едуард Сноудън сподели, че невъзможността за отказ от събиране на данни е престъпление. Също така той попита дали ConsenSys някога е събирала адресите на портфейлите на потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.