НАЧАЛО Биткойн

Страхът отново обвзема пазарите на Биткойн и криптовалутите – какво да следим

03.05.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Страхът отново обвзема пазарите на Биткойн и криптовалутите – какво да следим

След впечатляващото рали, което достигна връхната си точка с рекордна цена в средата на март, водещата криптовалута, Биткойн, претърпя значителна корекция, което доведе до спад в инвеститорското доверие. Този внезапен обрат може да се отдаде на комбинация от фактори, като "Индексът на страха и алчността" изигра важна роля.

Индексът служи като инструмент за анализ на крипто настроенията, насочен към оценка на цялостното емоционално състояние на крипто пазара. Работейки по скала от 0 до 100, където 0 означава “Краен страх”, а 100 – “Крайна алчност”, този психологически индикатор отразява настроенията около цените на Биткойн.

По време на възхода на BTC към върха му индексът на страха и алчностт се задържаше на територията на “Алчността”. Това насърчи чувството на еуфория сред инвеститорите, подбуждайки настроения за “покупка по време на спад”.

Скорошната низходяща спирала на цените обаче ускори рязката промяна в настроенията. Индексът се понижи до стойност от 48, с което твърдо се потопи в неутралната зона. Песимистичния преход предизвика каскада от панически продажби, тъй като инвеститорите, опасявайки се от по-нататъшни спадове, побързаха да се освободят от своите притежания.

Към предизвикателствата пред криптовалутата се прибавя и голям отлив от спот борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF), който на 1 май достигна рекордните $560 милиона.

Въпреки настоящата турбулентнос, вярващите в дългосрочните перспективи на Биткойн запазват оптимизма си. Те често се вглеждат в присъщите на криптовалутата силни страни, например децентрализирания ѝ характер и ограниченото предлагане, като фактори, подкрепящи нейния траен потенциал. Навигацията по пътя към възстановяването обаче може да се окаже бурна и инвеститорите трябва да се подготвят за по-нататъшна волатилност в обозримо бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.