НАЧАЛО Алткойни

STEPN: Губят ли интерес потребителите да печелят докато тренират?

октомври 13, 2022 19:57 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
STEPN: Губят ли интерес потребителите да печелят докато тренират?

Популярният dApp STEPN от типа move-to-earn, имаше само един активен потребител днес. Дали потребителите са загубили интерес към заплащането за тренировки или има друга причина?

Според данни STEPN  има само един активен потребител. DappRadar обаче определя активния потребител като брой уникални адреси на портфейли, които взаимодействат с дадено dApp в смарт договори. Тоест може да не включва потребителите, които просто проучват без да извършват транзакции в смарт договор.

За move-to-earn се говореше около април 2022 г., а приложението STEPN (GMT) от Solana беше първо. То има за цел да стимулира потребителите да водят здравословен начин на живот. Потребителите трябваше да си купят NFT сникърси, за да печелят криптовалути. Различните видове сникърси имат различни възнаграждения въз основа на физическата активност на притежателя.

Бумът

От март до май цената на GMT токените се покачи с над 1,900%. Стойността на STEPN сникърсите достигаше до $1,200. Високата цена на входа беше оправдана, защото някои потребители съобщиха, че печелят над $1,200 дневно.

Манията по GMT и STEPN беше такава, че някои бегачи в Китай предлагаха да бягат вместо потребителите, за да печелят GMT срещу комисиона. STEPN обяви $122.5 милиона печалба за второто тримесечие на 2022 г.

Постепенно нещата за STEPN започнаха да вървят надолу. Разходите за издаване на нов NFT сникърс са около $4. Печалбата на приложението за третото тримесечие е намаляла с 90% спрямо второто тримесечие. Също така, наскоро приложението започна да съкращава персонал.

Какво е причинило загубите на STEPN?

Сривът на Terra екосистемата през май имаше домино ефект и тласна целия крипто маркет в мечи пазар. Цените на Solana, GMT и GST също се сринаха.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Северна Корея подсилва програмата си за ядрени оръжия с крадени криптовалути


Печалбите на потребителите на STEPN намаляха, което доведе до по-свитото използване на приложението. Дори тези, които са ползвали приложението ежедневно преустановяват ползването му. Потребителите също така смятат, че икономиката на токена е отговорна за спада. Тя е структурирана по не особено прост начин. Ползващите приложението трябва да продадат своите токени на пазара, за да получат наградите си. Когато продават своите токени, предлагането се увеличава, което води до спад в цената на токена.

Потребителите смятат, че екипът не е съсредоточен върху това да направи приложението забавно и критикуват игровата игономика на STEPN, като я сравняват с web2 игрите.

Екипът на приложението въвежда някои промени, за да добавят стойност към GMT. Общността на приложението вярва, че проектът има потенциал да промени света и се надява на нов възход.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Трейдърски алгоритъм показва предпочитание за тези алткойни

Алгоритъм, който отчита изключително представяне, показва предпочитания към Етериум (ETH) и три други цифрови актива с голяма капитализация в условията на несигурна търговия.

ноември 26, 2022 22:03 1 мин. четене

Dogecoin (DOGE): Повечето инвеститори са на печалба

Фирмата за криптоанализ IntoTheBlock установи, че по-голямата част от инвестиралите в Dogecoin (DOGE) са на печалба.

ноември 26, 2022 19:43 1 мин. четене

Cardano (ADA): Броят на новите адреси продължава да расте

Броят на портфейлите в мрежата на Cardano (ADA) е нараснал с над 100,000 досега през последния месец след срива на FTX.

ноември 26, 2022 18:53 1 мин. четене

Цената на XRP завършва седмицата с близо 17% скок

Услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert сподели, че през последните петнадесет часа най-активните китове са прехвърлили близо 400 милиона XRP, както между неизвестни адреси, така и от борси.

ноември 26, 2022 16:00 1 мин. четене