НАЧАЛО Крипто Крими

STAX на TempleDAO загуби $2.3 милиона в хак

13.10.2022 9:47 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
STAX на TempleDAO загуби $2.3 милиона в хак

Протоколът за децентрализирани финанси (DeFi) TempleDAO и свързаното с него приложение STAX Finance бяха компрометирани при предполагаем хак в началото на тази седмица.

В изявление STAX посъветва потребителите да се въздържат от депозити в договори STAX, като същевременно потвърди, че са били откраднати криптоактиви на стойност около $2.3 милиона.

Във вторник, 11 октомври, поредица от транзакции, насочени през STAX, доведе до отнемането на общо 321,154 xLP токена от договора за стейкинг на [криптовалутата] в 13:08 (UTC). Тези токени бяха разменени за точно 1,418,303 TEMPLE и 1,262,438 FRAX.

Фирмата за блокчейн сигурност PeckShield също потвърди хакерската атака и заяви, че използвачите са успели да изпратят криптовалутата на друг Етериум адрес.

Изглежда, че TempleDAO е претърпял експлойт. Експлоатиращият се е финансирал от SimpleSwap и вече е прехвърлил 1,831 ETH (~$2.34 милиона) на нов адрес 0x2B63d…B5A0.

STAX заяви, че е идентифицирала само едно лице, участващо в хака, и заяви, че то е резултат от липсваща проверка “onlyMigrator”, част от смарт договор, управляващ функцията за стейкинг на платформата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC започна разследване на NFT колекцията Bored Ape Yacht Club


TempleDAO увери потребителите, че нейните основни трезори са защитени от експлойта и нямат общ код или връзка със STAX.

Организацията казва, че ситуацията вече е под контрол и че експлоататорите няма да могат да причинят допълнителни вреди. Тя също така си сътрудничи с Binance, тъй като акаунтът на експлоатиращия е свързан с крипто борсата.

Проследяваме ситуацията с Binance и ще инициираме награда […] Увеличаваме съществуващата награда с Hats Finance и установяваме сигурни комуникации, ако хакерът реши да върне средствата и да получи законна награда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.