НАЧАЛО Крипто Крими

STAX на TempleDAO загуби $2.3 милиона в хак

октомври 13, 2022 9:47 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
STAX на TempleDAO загуби $2.3 милиона в хак

Протоколът за децентрализирани финанси (DeFi) TempleDAO и свързаното с него приложение STAX Finance бяха компрометирани при предполагаем хак в началото на тази седмица.

В изявление STAX посъветва потребителите да се въздържат от депозити в договори STAX, като същевременно потвърди, че са били откраднати криптоактиви на стойност около $2.3 милиона.

Във вторник, 11 октомври, поредица от транзакции, насочени през STAX, доведе до отнемането на общо 321,154 xLP токена от договора за стейкинг на [криптовалутата] в 13:08 (UTC). Тези токени бяха разменени за точно 1,418,303 TEMPLE и 1,262,438 FRAX.

Фирмата за блокчейн сигурност PeckShield също потвърди хакерската атака и заяви, че използвачите са успели да изпратят криптовалутата на друг Етериум адрес.

Изглежда, че TempleDAO е претърпял експлойт. Експлоатиращият се е финансирал от SimpleSwap и вече е прехвърлил 1,831 ETH (~$2.34 милиона) на нов адрес 0x2B63d…B5A0.

STAX заяви, че е идентифицирала само едно лице, участващо в хака, и заяви, че то е резултат от липсваща проверка „onlyMigrator“, част от смарт договор, управляващ функцията за стейкинг на платформата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC започна разследване на NFT колекцията Bored Ape Yacht Club


TempleDAO увери потребителите, че нейните основни трезори са защитени от експлойта и нямат общ код или връзка със STAX.

Организацията казва, че ситуацията вече е под контрол и че експлоататорите няма да могат да причинят допълнителни вреди. Тя също така си сътрудничи с Binance, тъй като акаунтът на експлоатиращия е свързан с крипто борсата.

Проследяваме ситуацията с Binance и ще инициираме награда […] Увеличаваме съществуващата награда с Hats Finance и установяваме сигурни комуникации, ако хакерът реши да върне средствата и да получи законна награда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене

Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway, управляван от милиардера Уорън Бъфет инвестиционен конгломерат, предупреди за фалшив уебсайт за криптовалути, който използва името им, без да е свързан с компанията.

ноември 23, 2022 9:57 1 мин. четене

ФБР арестува двама души свързани с крипто измама за стотици милиони

Министерството на правосъдието на СAЩ съобщи за ареста на двама естонци в столицата на страната им – Талин, обвинявайки ги в извършване на крипто измами и пране на пари.

ноември 23, 2022 9:08 1 мин. четене