НАЧАЛО Крипто Крими

STAX на TempleDAO загуби $2.3 милиона в хак

октомври 13, 2022 9:47 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
STAX на TempleDAO загуби $2.3 милиона в хак

Протоколът за децентрализирани финанси (DeFi) TempleDAO и свързаното с него приложение STAX Finance бяха компрометирани при предполагаем хак в началото на тази седмица.

В изявление STAX посъветва потребителите да се въздържат от депозити в договори STAX, като същевременно потвърди, че са били откраднати криптоактиви на стойност около $2.3 милиона.

Във вторник, 11 октомври, поредица от транзакции, насочени през STAX, доведе до отнемането на общо 321,154 xLP токена от договора за стейкинг на [криптовалутата] в 13:08 (UTC). Тези токени бяха разменени за точно 1,418,303 TEMPLE и 1,262,438 FRAX.

Фирмата за блокчейн сигурност PeckShield също потвърди хакерската атака и заяви, че използвачите са успели да изпратят криптовалутата на друг Етериум адрес.

Изглежда, че TempleDAO е претърпял експлойт. Експлоатиращият се е финансирал от SimpleSwap и вече е прехвърлил 1,831 ETH (~$2.34 милиона) на нов адрес 0x2B63d…B5A0.

STAX заяви, че е идентифицирала само едно лице, участващо в хака, и заяви, че то е резултат от липсваща проверка “onlyMigrator”, част от смарт договор, управляващ функцията за стейкинг на платформата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC започна разследване на NFT колекцията Bored Ape Yacht Club


TempleDAO увери потребителите, че нейните основни трезори са защитени от експлойта и нямат общ код или връзка със STAX.

Организацията казва, че ситуацията вече е под контрол и че експлоататорите няма да могат да причинят допълнителни вреди. Тя също така си сътрудничи с Binance, тъй като акаунтът на експлоатиращия е свързан с крипто борсата.

Проследяваме ситуацията с Binance и ще инициираме награда […] Увеличаваме съществуващата награда с Hats Finance и установяваме сигурни комуникации, ако хакерът реши да върне средствата и да получи законна награда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Убийството на Къро и какво общо има с Ружа Игнатова?

Български мафиот, известен като “Къро” или Красимир Каменов, бе открит мъртъв заедно със съпругата си и още двама души в Кейптаун на 25 май.

юни 7, 2023 7:00 2 мин. четене

Крипто измамник получи присъда от шест години затвор

Федералните прокурори на САЩ постигнаха желания резултат по делото на Реджиналд Фаулър, тъй като нюйоркски съдия постанови присъда от приблизително шест години затвор за осъденото лице, замесено в крипто измама.

юни 6, 2023 21:29 2 мин. четене

До Куон е пуснат под гаранция след ареста си в Черна гора

До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора, след като искането му за освобождаване под гаранция в размер на около $427,900 (€400,000) беше одобрено.

юни 6, 2023 12:00 2 мин. четене

Неадекватната реакция на Катар срещу прането на пари с криптовалути предизвика критики

Реакцията на Катар по отношение на изпирането на пари чрез криптовалути и финансирането на тероризма получи критики от Специалната група за финансови действия (“FTAF”).

юни 5, 2023 15:21 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.