НАЧАЛО Крипто Крими

SEC започна разследване на NFT колекцията Bored Ape Yacht Club

октомври 12, 2022 10:29 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC започна разследване на NFT колекцията Bored Ape Yacht Club

Yuga Labs Inc., създател на NFT колекцията Bored Ape Yacht Club, е обект на разследване от страна на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, съобщава Bloomberg.

Целта на разследването е да се установи дали компанията нарушава федералните закони за ценни книжа с някои от своите предложения. Лице, запознато със случая, твърди, че SEC може да разглежда някои NFT на Yuga Labs като акции.

Проверката ще бъде насочена и към монетата Ape Coin (APE), която може да представлява нерегистрирана ценна книга. Базираният на Етериум токен за управление беше пуснат на пазара през март. По-голямата част от предлагането на токена (62%) беше разпределенo на общността.

Останалата част отиде при Yuga Labs, спонсорите на старта, основателите на BAYC, както и за благотворителни каузи. Цената на APE се понижи с цели 9% заради новината, според данни, предоставени от CoinMarketCap. В момента пазарната капитализация на криптовалутата се оценява на $1.4 милиарда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Google си партнира с Coinbase за крипто разплащания


В доклада се казва, че не е ясно дали регулаторът ще вземе отношение към Yuga Labs на този етап от разследването. Компанията все още не е обвинена в неправомерни действия като твърди, че е „ангажирана“ да сътрудничи на регулаторните органи.

Освен Bored Ape Yacht Club, Yuga Labs контролира известни NFT колекции като Meebits и CryptoPunks. Оценката на компанията достигна $4 милиарда още през март, след като си осигури финансиране в размер на $450 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене

Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway, управляван от милиардера Уорън Бъфет инвестиционен конгломерат, предупреди за фалшив уебсайт за криптовалути, който използва името им, без да е свързан с компанията.

ноември 23, 2022 9:57 1 мин. четене

ФБР арестува двама души свързани с крипто измама за стотици милиони

Министерството на правосъдието на СAЩ съобщи за ареста на двама естонци в столицата на страната им – Талин, обвинявайки ги в извършване на крипто измами и пране на пари.

ноември 23, 2022 9:08 1 мин. четене