НАЧАЛО Крипто Крими

SEC започна разследване на NFT колекцията Bored Ape Yacht Club

12.10.2022 10:29 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC започна разследване на NFT колекцията Bored Ape Yacht Club

Yuga Labs Inc., създател на NFT колекцията Bored Ape Yacht Club, е обект на разследване от страна на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, съобщава Bloomberg.

Целта на разследването е да се установи дали компанията нарушава федералните закони за ценни книжа с някои от своите предложения. Лице, запознато със случая, твърди, че SEC може да разглежда някои NFT на Yuga Labs като акции.

Проверката ще бъде насочена и към монетата Ape Coin (APE), която може да представлява нерегистрирана ценна книга. Базираният на Етериум токен за управление беше пуснат на пазара през март. По-голямата част от предлагането на токена (62%) беше разпределенo на общността.

Останалата част отиде при Yuga Labs, спонсорите на старта, основателите на BAYC, както и за благотворителни каузи. Цената на APE се понижи с цели 9% заради новината, според данни, предоставени от CoinMarketCap. В момента пазарната капитализация на криптовалутата се оценява на $1.4 милиарда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Google си партнира с Coinbase за крипто разплащания


В доклада се казва, че не е ясно дали регулаторът ще вземе отношение към Yuga Labs на този етап от разследването. Компанията все още не е обвинена в неправомерни действия като твърди, че е “ангажирана” да сътрудничи на регулаторните органи.

Освен Bored Ape Yacht Club, Yuga Labs контролира известни NFT колекции като Meebits и CryptoPunks. Оценката на компанията достигна $4 милиарда още през март, след като си осигури финансиране в размер на $450 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

19.05.2024 18:00 2 мин. четене

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.