НАЧАЛО Крипто Крими

SEC започна разследване на NFT колекцията Bored Ape Yacht Club

октомври 12, 2022 10:29 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC започна разследване на NFT колекцията Bored Ape Yacht Club

Yuga Labs Inc., създател на NFT колекцията Bored Ape Yacht Club, е обект на разследване от страна на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, съобщава Bloomberg.

Целта на разследването е да се установи дали компанията нарушава федералните закони за ценни книжа с някои от своите предложения. Лице, запознато със случая, твърди, че SEC може да разглежда някои NFT на Yuga Labs като акции.

Проверката ще бъде насочена и към монетата Ape Coin (APE), която може да представлява нерегистрирана ценна книга. Базираният на Етериум токен за управление беше пуснат на пазара през март. По-голямата част от предлагането на токена (62%) беше разпределенo на общността.

Останалата част отиде при Yuga Labs, спонсорите на старта, основателите на BAYC, както и за благотворителни каузи. Цената на APE се понижи с цели 9% заради новината, според данни, предоставени от CoinMarketCap. В момента пазарната капитализация на криптовалутата се оценява на $1.4 милиарда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Google си партнира с Coinbase за крипто разплащания


В доклада се казва, че не е ясно дали регулаторът ще вземе отношение към Yuga Labs на този етап от разследването. Компанията все още не е обвинена в неправомерни действия като твърди, че е “ангажирана” да сътрудничи на регулаторните органи.

Освен Bored Ape Yacht Club, Yuga Labs контролира известни NFT колекции като Meebits и CryptoPunks. Оценката на компанията достигна $4 милиарда още през март, след като си осигури финансиране в размер на $450 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.