НАЧАЛО Други

Стартъп хакна портфейл на OneKey

февруари 11, 2023 17:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стартъп хакна портфейл на OneKey

Стартъпът за киберсигурност Unciphered демонстрира хакване на известен хардуерен крипто портфейл, произведен от OneKey.

Във видеоклип в YouTube стартъпът показа хакване от типа “man-in-the-middle”, при което успя да извлече мнемоничната сийд фраза (частен ключ) от хардуерния портфейл OneKey Mini като използва уязвимост на устройството.

От Unciphered споделиха, че са се възползвали от липсата на криптиране между процесора на хардуерния портфейл и защитения елемент, използвайки полеви програмируем гейт масив (FPGA), който е успял да прихване комуникациите между процесора и защитения елемент, който съхранява сийд фразата на устройството.

Според информацията FPGA е високоскоростен процесор, известен още като полево програмируема гейт масив, който позволява да се итерира през различни алгоритми, за да се заобиколи защитата на портфейла и да се извлече фразата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн кит се събуди след 11 години и близо 180,000% печалба


От OneKey признаха за уязвимостта в изявление и заявиха, че незабавно са коригирали уязвимостта, след като са научили за нея. Също така са платили възнаграждение на стартъпа за откритата уязвимост.

Компанията зад портфейла заяви, че никой не е бил засегнат, подчертавайки, че потенциалната атака, демонстрирана от Unciphered, не може да бъде използвана дистанционно и би изисквала както криптопортфейла на потребителя, така и специализирано FPGA оборудване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене