НАЧАЛО Блокчейн

Стартирането на хард форка Vasil няма да бъде отложено, твърди разработчик на Cardano

юли 14, 2022 18:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стартирането на хард форка Vasil няма да бъде отложено, твърди разработчик на Cardano

Според KtorZ, техническия директор на Cardano Foundation за разработка на софтуер с отворен код, хард форкът на Cardano, който бе именуван "Vasil", напредва по план, въпреки спекулациите на критиците в крипто общността в Twitter, които твърдят обратното.

Актуализацията на Vasil е най-амбициозният проект на компанията досега, според Input Output Global, екипът за разработка зад Cardano. Актуализацията на Vasil изисква тясно сътрудничество с няколко екосистемни инициативи, а IOG си сътрудничи с Dquadrant и протокола Indigo.

 

Наблюдава се рязко нарастване на броя на разработчиците, които искат да използват мрежата Cardano като своя платформа за изграждане. Стремителният ръст и приемането на над 1,000 dApps в блокчейна на Cardano наложи обновяването на мрежата.

 

Дейността по разработване на мрежата Cardano се ускори, като броят на ангажиментите (т.нар. ‘commits‘) в Github е по-голям от този на конкурентите ѝ Етериум, Solana и Avalanche. Анализаторите обаче прогнозират, че цената на Cardano (ADA) може да спадне. Все още съществува опасност ADA да се срине до нивото си на подкрепа от $0.31.

 

Първоначално IOHK беше заявила забавяне в изпращането на актуализацията на хард форка до тестовата мрежа през юни. На 3 юли, когато работата напредна, екипът на IOHK интегрира хард форка в тестова мрежа, с което започна последното отброяване до стартиране в основната мрежа.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Най-големият Биткойн кит вече държи над $2.5 милиарда

 

Тогава екипът заяви, че възнамерява да даде на борсите и SPO четири седмици, за да завършат всички необходими тестове и интеграционни дейности.

 

Според IOHK, че хард форкът на главната мрежа на Cardano вероятно ще се случи през последната седмица на юли. Съобщава се, че Cardano готви няколко актуализации, които ще подобрят мащабируемостта на мрежата и ще увеличат приемането му.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

CFTC обсъди DeFi на среща на Консултативния комитет по технологиите

Децентрализираното финансиране (DeFi) беше основна тема на дискусия на неотдавнашната среща на Консултативния комитет по технологиите (TAC) на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) във Вашингтон.

март 23, 2023 20:00 3 мин. четене

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене

DEX транзакциите на Arbitrum скочиха до рекордно високи нива

По данни на DeFillama обемът на транзакциите на децентрализираната борса (DEX) Arbitrum наскоро е достигнал нови върхове.

март 20, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Актуализацията “Shanghai” е крачка по-близо

Актуализацията на Етериум “Shanghai” се доближава все повече до реалността, тъй като разработчиците обявиха, че хард форкът се подлага на строги тестове в публичната тестова мрежа Goerli.

март 16, 2023 16:35 1 мин. четене