НАЧАЛО Други

Starbucks се готвят да навлезнат в пространството на NFT и метавселената

април 9, 2022 12:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Starbucks се готвят да навлезнат в пространството на NFT и метавселената

В скорошно съобщение, направено от главния изпълнителен директор на Starbucks Хауърд Шулц, многомилионната марка за напитки е готова да навлезе в света на метавселената и NFT до края на 2022 г.

Шулц, докато присъства на „Отворен форум“ във вторник, обяви, че Starbucks планира да влезе в пространството на метавселената и NFT и скоро ще обяви допълнителни подробности до края на тази година.

Starbucks и плановете на компанията за метавселената

Шулц, докато се обръщаше към открит форум, насочен към синдикализиране на работниците, попита присъстващите за техните виждания за NFT и метавселената. Освен това той се ангажира с публиката и попита дали те някога са изследвали NFT или са участвали в някакви NFT събития или свързани инвестиции. 

Въпреки че отговорът на публиката беше сравнително оскъден, Шулц се възползва от възможността да обясни как NFT секторът е все още млад и че Starbucks притежава всички необходими инструменти за навлизане в това ново пространство.

Ако погледнете компаниите, марките, знаменитостите, инфлуенсърите, които се опитват да създадат дигитална NFT платформа и бизнес, не мога да намеря една от тях, която притежава съкровището от активи, които Starbucks притежава от колекционерски предмети до цялото наследство на компанията”, добави Шулц.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
: ESPN подписа първата NFT сделка с Autograph на Том Брейди

Шулц е назначен за първи път като председател и главен изпълнителен директор на Starbucks през 1986 г. и е акредитиран с множество коментари, включително разширяване на първоначалните клонове на Starbucks от по-малко от 100 на 28,000 глобални обекта.

Директорът на фирмата също така отбеляза, че идентичността на известната марка на Starbucks в крайна сметка ще се окаже полезна в нововъзникващото Web3 пространство.

Въпреки това, подробностите относно плановете на Starbucks NFT в момента са оскъдни, но Шулц потвърди, че конкретни подробности ще бъдат предоставени „някъде преди края на тази календарна година“.

Има много начини, чрез които Starbucks може да повлияе на пазара на NFT. Спекулациите предполагат, че Starbucks може да използва своето вековно наследство от колекционерска стойност и присъствие на известна марка, за да пусне NFT пазар, захранващ сектора на незаменимите токени. Компанията също така може да затвърди присъствието си в метавселената чрез отваряне на виртуален магазин, но това са само спекулации и нищо не е потвърдено до момента.

Концепцията за метавселената набира непрекъсната инерция всеки ден и обикновено се върти около „изследване на виртуален свят, където хората взаимодействат помежду си чрез своите виртуални аватари и извършват светски дейности във виртуална среда“. Концепцията придоби огромна популярност през последните години и се очаква да достигне $758.6 милиарда до 2026 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене