НАЧАЛО Биткойн

Срещата на FOMC наближава – как ще се отрази на цената на Биткойн?

30.01.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Срещата на FOMC наближава – как ще се отрази на цената на Биткойн?

Предстоящата среща на Федералния комитет по отворения пазар (FOMC), насрочена за 31 януари, създава спекулации около решението на Федералния резерв, с равни шансове за пауза или намаляване на лихвите през март.

Крипто пазарът, особено инвеститорите в Биткойн, е оптимистичен поради малката вероятност от повишаване на лихвите.

Бъдещето на Биткойн на фона на несигурността на FOMC

Анализаторите очакват повишена волатилност за Биткойн тази седмица, като The Masked Investor изразява краткосрочен оптимизъм въз основа на конкретни нива на EMA.

Междувременно Blockchain Backer вижда потенциално понижение на лихвения процент от Фед като мечи катализатор за крипто пазара, подчертавайки исторически тенденции, благоприятстващи пауза за цената на Биткойн.

Различни гледни точки за намаляване на лихвените проценти от Фед

Blockchain Backer, в предаване на живо в YouTube, предупреждава за потенциална нестабилност след срещата на FOMC, предвиждайки печалби за половината крипто пазар и спад за другата половина.

Той подчертава положителната корелация между възхода на Биткойн през 2017 г. с цикъла на повишаване на лихвените проценти на Фед, като изразява загриженост относно въздействието на цикъла на намаляване на процентите.

Скорошния скок на Биткойн и динамика на пазара

Биткойнът се възстанови, надхвърляйки $43м000 преди срещата на FOMC, възстановявайки се от скорошни спадове. Към 30 януари 2024 г. той спечели 2,71%, достигайки $43,366 с пазарна капитализация от $850.7 милиарда.

Обемът на търговия нарасна с 48,57% до $22.56 милиарда през последните 24 часа.

Положителните фактори включват намалени изходящи потоци на спот Биткойн ETF и намалени изходящи потоци от GBTC на Grayscale, което допринася за възходящата инерция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какви са шансовете да видим нова валута на алианса

БРИКС представлява коалиция от нововъзникващи икономики в световен мащаб, създадена през 2006 г. с Бразилия, Русия, Индия и Китай, подтикнати от желанието им да противодействат на господството на установени икономически гиганти като Европа и САЩ.

23.02.2024 12:00 2 мин. четене

ЕЦБ критикува Биткойн, а еврото се срива срещу криптовалутата

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) наскоро оприличиха Биткойн на „гол император“ на фона на въодушевлението около Биткойн ETF в Съединените щати.

23.02.2024 11:00 2 мин. четене

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

В момента се наблюдава забележителна промяна в инвестиционния пейзаж, както се вижда от прозренията на Фред Крюгер, видна фигура в сферата на криптовалутите.

23.02.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.