НАЧАЛО Други

Средствата събрани от ICO през Q1 на 2019 са значително по-малко от предходната година

април 1, 2019 10:57 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Средствата събрани от ICO през Q1 на 2019 са значително по-малко от предходната година

Около $118 милиона са събрани чрез ICO през първото тримесечие на 2019, което е над 58 пъти по-малко от събраната сума от същия период през 2018 – $6.9 милиарда.

Докладът на Wall Street Journal цитира данните, предоставени от ICO аналитичния уебсайт TokenData. WSJ твърди, че инвеститорите са уплашени от действията на регулаторните органи срещу несъответстващи ICO, както и от генералния мечи пазар през изминалата година.

Един от най-новите случаи беш през февруари, когато Комисията по ценни книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) обвини крипто фирмата Gladius Network, че продава нерегистрирани ценни книжа, след като компанията се представи пред Комисията.

Миналия месец, основателят на Future Perfect Ventures, Ялак Йобанпутра, заяви, че оценките на рисковия капитал също са дълбоко засегнати от мечия пазар на криптовалутите.

Неотдавнашният доклад също така разкрива, че от 2500 проекта, които TokenData проследява от 2017, само 45% успяха да съберат пари.

Освен това, WSJ също цитира TokenData, че само 15% от токените, издадени в успешни ICO, се търгуват на или над първоначалната им цена.

Статията цитира адвокат и консултант Джошуа Ашли Клейман, който заяви, че самите ICO могат да изчезнат, но пазарът на дигитални ценни книжа няма. Напоследък, така наречените предлагания на секюрити токени (STO), получиха все по-голямо внимание от страна на частния сектор и държавните регулатори в световен мащаб.

В контекста на САЩ, инвеститорите се сблъскват с регулаторна ситуация, свързана с продажбата на токени. През февруари, щатът Уайоминг издаде законопроект, свързан с блокчейн токензиацията, докато подобен закон бе приет в Делауеър през септември 2017.

Миналата седмица бе съобщено, че собственикът на стартъп, който накрая отмени своета ICO, се опитва да продаде компанията си в eBaytron g> за $ 60,000. Стартъпа, наречен “Sponsy”, е описан като проект, който е напълно готов да стартира както като ICO, така и като STO.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене