НАЧАЛО Блокчейн

Спадове в екосистемата на Solana – каква е причината?

февруари 13, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Спадове в екосистемата на Solana – каква е причината?

Обемът на търговията на децентрализираните борси (DEX), работещи на блокчейна на Solana спадна от върховете през януари, тъй като интересът към токена Bonk (BONK) намалява.

Според данните обемът на търговията на гореспоменатите криптоборси към 11 февруари е спаднал до $41.58 милиона (спад с 18% за последната седмица), което представлява около 63% спад в сравнение с 11 януари и около 88% спрямо 5 януари.

Според данните от веригата общата стойност на активите, заключени в рамките на екосистемата (TVL) на Solana е спаднала с около 5% през февруари от $264 милиона на $251 милиона. Водещите по TVL протоколи са Marinade Finance, Lido и Orca.

Пускането на BONK през януари, когато пазарната стойност на сравнително новия токен скочи с над 230%, достигайки нов исторически връх. Тогава това се отрази на броя на активните портфейли на SOL, като ги доведе до нивата преди срива на FTX през ноември миналата година.

Хайпът около BONK изглежда е отмрял, тъй като токенът спадна значително. Според данните към момента на писане на статията криптовалутата се движи около $0.0000009000 и се е понижила с около 80% спрямо най-високото си ниво от около $0.0000050000. Според мнозина именно това отчасти е спомогнало за спадовете на други показатели на екосистемта.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Ще продължи ли възхода?


Корекция в цената на родния токен на блокчейна – SOL – последва нисходящия тренд на пазарната стойност на BONK като се понижи с 14% – от около $26 на 2 февруари спадна до около $22 към момента на писане на статията.

Низходящата тенденция не пропусна и водещите NFT пазари, изградени на Solana, тъй като обемът на търговията на Magic Eden спадна с около 54% до $40.7 милиона през последния месец.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Етериум: Актуализацията “Shanghai” е крачка по-близо

Актуализацията на Етериум “Shanghai” се доближава все повече до реалността, тъй като разработчиците обявиха, че хард форкът се подлага на строги тестове в публичната тестова мрежа Goerli.

март 16, 2023 16:35 1 мин. четене

Водещ разработчик на SHIB посочи графика за бета тестването на Shibarium

Водещият разработчик на проекта от втори слой на Шиба Ину (SHIB), “Shytoshi Kusama” очерта предварителен график за завършване на фазата на бета тестване.

март 15, 2023 8:00 1 мин. четене

Бета тестът на Shibarium стартира: Какво трябва да знаете?

Дългоочакваното решение за мащабиране от втори слой на Шиба Ину (SHIB), Shibarium, е пуснато в бета версия, според разработчик на проекта с псевдоним “Shytoshi Kusama”.

март 12, 2023 18:00 1 мин. четене

PancakeSwap V3: усъвършенствани функции и награди за DeFi ентусиастите

Децентрализираната криптоборса PancakeSwap обяви, че през първата седмица на април ще пусне нова версия на своето приложение – PancakeSwap V3.

март 8, 2023 11:17 2 мин. четене