НАЧАЛО Други

98% спад в обема на търговия с виртуална земя

септември 23, 2022 9:38 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
98% спад в обема на търговия с виртуална земя

След безпрецедентен ръст през 2021 г. обемът на търговията с виртуална земя в метавселената спадна заедно с цялостния срив на цените на крипто пазара.

Всъщност обемът на търговията с виртуална земя, проследяващ продажбите на 18 проекта, е спаднал с около 98% от пика си през 2021 г. Обемът достигна своя връх през ноември 2021 г. на стойност малко над $8 милиона, според данни на Delphi Digital, публикувани на 21 септември.

Забележително е, че спадът в обема на търговията следва бума на метавселената, който беше предизвикан от фирми като Meta (бившия Facebook). Потиснатият обем обаче не бива да е изненада, като се има предвид продължаващото сриване на по-широкия крипто пазар наред със световната икономика.

Първоначална мания по виртуалната земя

Струва си да се отбележи, че виртуалната земя беше рекламирана като следващото голямо нещо. В замяна на това концепцията доведе до скок на интереса, предизвикващ масови придобивания на ‘първокласни’ земи, които отразяваха недвижими имоти в реалния живот.

Повечето хора също бяха въвлечени в метавселената, надявайки се да реализират печалби, като виртуалният свят предлагаше възможност за гейминг, търговия с дигитални активи и купуване, и продаване на предмети от реалния свят с помощта на криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Основателят на Azuki NFT набира $50 милиона в нов кръг на финансиране


Устойчивостта на метавселената под въпрос

Спадът в обема на търговията доведе до това, че част от пазара постави под въпрос полезността на виртуалната земя. Някои критици твърдят, че земята е свръхпредлагана; следователно тя вече не е оскъден ресурс, който да стимулира по-голям интерес.

Интересът към метавселената обаче може да се повиши отново, ако крипто пазарът се възстанови заедно с навлизането на различни фирми в пространството. Например, през юни тази година Meta, Microsoft и други технологични компании подписаха обещание да работят за създаването на отворена и оперативно съвместима метавселена.

Въпреки намалелият обем на търговия, интересът към метавселената изглежда не е засегнат, като различни световни марки и физически лица подават заявки за търговски марки.

Към 6 септември в САЩ са подадени над 4,000 заявки за търговски марки, свързани с метавселената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Фиатните пари са в опасност – какво е решението? – Рей Далио

Известният хедж фонд мениджър даде интересно предложение, което предполагаемо гарантира покупателната способност на потребителите.

февруари 3, 2023 20:00 2 мин. четене

MicroStrategy отчита загуба за четвъртото тримесечие

Компанията заяви, че нетната загуба е била повлияна от разходи за обезценка на дигитални активи в размер на $197.6 милиона.

февруари 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Крипто борса интегрира изкуствения интелект ChatGPT

Базираната в САЩ борса за криптовалути PayBito обяви в петък плановете си да интегрира ChatGPT – чатбот с изкуствен интелект, разработен от изследователската фирма OpenAI.

февруари 3, 2023 18:00 1 мин. четене

99-годишният Чарли Мънгър отново разкритикува криптовалутите

Известният криптоскептик и милиардер Чарли Мънгър поднови критиките си към дигиталните активи, като призовава регулаторните органи на САЩ да забранят криптовалутите.

февруари 3, 2023 17:00 2 мин. четене