НАЧАЛО Други

98% спад в обема на търговия с виртуална земя

септември 23, 2022 9:38 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
98% спад в обема на търговия с виртуална земя

След безпрецедентен ръст през 2021 г. обемът на търговията с виртуална земя в метавселената спадна заедно с цялостния срив на цените на крипто пазара.

Всъщност обемът на търговията с виртуална земя, проследяващ продажбите на 18 проекта, е спаднал с около 98% от пика си през 2021 г. Обемът достигна своя връх през ноември 2021 г. на стойност малко над $8 милиона, според данни на Delphi Digital, публикувани на 21 септември.

Забележително е, че спадът в обема на търговията следва бума на метавселената, който беше предизвикан от фирми като Meta (бившия Facebook). Потиснатият обем обаче не бива да е изненада, като се има предвид продължаващото сриване на по-широкия крипто пазар наред със световната икономика.

Първоначална мания по виртуалната земя

Струва си да се отбележи, че виртуалната земя беше рекламирана като следващото голямо нещо. В замяна на това концепцията доведе до скок на интереса, предизвикващ масови придобивания на ‘първокласни’ земи, които отразяваха недвижими имоти в реалния живот.

Повечето хора също бяха въвлечени в метавселената, надявайки се да реализират печалби, като виртуалният свят предлагаше възможност за гейминг, търговия с дигитални активи и купуване, и продаване на предмети от реалния свят с помощта на криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Основателят на Azuki NFT набира $50 милиона в нов кръг на финансиране


Устойчивостта на метавселената под въпрос

Спадът в обема на търговията доведе до това, че част от пазара постави под въпрос полезността на виртуалната земя. Някои критици твърдят, че земята е свръхпредлагана; следователно тя вече не е оскъден ресурс, който да стимулира по-голям интерес.

Интересът към метавселената обаче може да се повиши отново, ако крипто пазарът се възстанови заедно с навлизането на различни фирми в пространството. Например, през юни тази година Meta, Microsoft и други технологични компании подписаха обещание да работят за създаването на отворена и оперативно съвместима метавселена.

Въпреки намалелият обем на търговия, интересът към метавселената изглежда не е засегнат, като различни световни марки и физически лица подават заявки за търговски марки.

Към 6 септември в САЩ са подадени над 4,000 заявки за търговски марки, свързани с метавселената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Робърт Кийосаки: Доларът ще се срине до януари 2023 г.

След повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв до исторически нива доларът (USD) реагира положително.

октомври 2, 2022 18:20 1 мин. четене

MetaMask пуска ново децентрализирано приложение

Както бе обявено от популярният крипто портфейл MetaMask в блог публикация, новото децентрализирано приложение (dApp) помага на потребителите да наблюдават както портфолиата си с криптовалути, така и тези с NFT.

октомври 2, 2022 15:06 1 мин. четене

Facebook и Instagram добавят нови NFT функции

Meta обяви актуализация на функиите си за незаменяеми токени. Платформите Facebook и Instagram ще позволят на базираните в САЩ потребители да свързват своите портфейли и да споделят собствените си NFT с приятели и последователи.

октомври 1, 2022 20:37 1 мин. четене

Още една компания застава на страната на Ripple

Компанията за чартърни полети с частни самолети TapJets се присъедини към I-Remit в опита си да помогне на Ripple.

октомври 1, 2022 19:42 1 мин. четене