НАЧАЛО Други

98% спад в обема на търговия с виртуална земя

23.09.2022 9:38 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
98% спад в обема на търговия с виртуална земя

След безпрецедентен ръст през 2021 г. обемът на търговията с виртуална земя в метавселената спадна заедно с цялостния срив на цените на крипто пазара.

Всъщност обемът на търговията с виртуална земя, проследяващ продажбите на 18 проекта, е спаднал с около 98% от пика си през 2021 г. Обемът достигна своя връх през ноември 2021 г. на стойност малко над $8 милиона, според данни на Delphi Digital, публикувани на 21 септември.

Забележително е, че спадът в обема на търговията следва бума на метавселената, който беше предизвикан от фирми като Meta (бившия Facebook). Потиснатият обем обаче не бива да е изненада, като се има предвид продължаващото сриване на по-широкия крипто пазар наред със световната икономика.

Първоначална мания по виртуалната земя

Струва си да се отбележи, че виртуалната земя беше рекламирана като следващото голямо нещо. В замяна на това концепцията доведе до скок на интереса, предизвикващ масови придобивания на ‘първокласни’ земи, които отразяваха недвижими имоти в реалния живот.

Повечето хора също бяха въвлечени в метавселената, надявайки се да реализират печалби, като виртуалният свят предлагаше възможност за гейминг, търговия с дигитални активи и купуване, и продаване на предмети от реалния свят с помощта на криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Основателят на Azuki NFT набира $50 милиона в нов кръг на финансиране


Устойчивостта на метавселената под въпрос

Спадът в обема на търговията доведе до това, че част от пазара постави под въпрос полезността на виртуалната земя. Някои критици твърдят, че земята е свръхпредлагана; следователно тя вече не е оскъден ресурс, който да стимулира по-голям интерес.

Интересът към метавселената обаче може да се повиши отново, ако крипто пазарът се възстанови заедно с навлизането на различни фирми в пространството. Например, през юни тази година Meta, Microsoft и други технологични компании подписаха обещание да работят за създаването на отворена и оперативно съвместима метавселена.

Въпреки намалелият обем на търговия, интересът към метавселената изглежда не е засегнат, като различни световни марки и физически лица подават заявки за търговски марки.

Към 6 септември в САЩ са подадени над 4,000 заявки за търговски марки, свързани с метавселената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

След скорошния доклад на Nvidia и рязкото увеличение на покупките на акции, пазарната капитализация на производителя на чипове се увеличи до впечатляващите $1.91 трилиона.

22.02.2024 21:40 2 мин. четене

Нови прогнози за цените на петрола

Тенденциите в ценообразуването на петрола и бензина се характеризират с ясно изразени сезонни тенденции, които обикновено се повишават след началото на годината и се запазват до летните месеци.

22.02.2024 20:00 3 мин. четене

БРИКС: Финансовият упадък на САЩ ще бъде в полза на съюза

Бившият главен икономист на МВФ Оливие Бланшар алармира, че Съединените щати са изправени пред тежка фискална криза поради нарастващия дефицит по дълга, който вече надхвърля $34 трилиона.

22.02.2024 17:00 2 мин. четене

Рецесията вероятно вече е застигнала Германия според централната банка на страната

Според редовния месечен доклад на Bundesbank от понеделник за най-голямата икономика в Европа, изглежда, че понастоящем Германия преживява потенциална рецесия, обусловена от слабото външно търсене, предпазливото поведение на потребителите и ограничените вътрешни инвестиции поради високите разходи за заеми.

22.02.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.