Home

S&P 500 достигна нов връх – инвеститорите стават по-оптимистични

20.06.2024 18:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
S&P 500 достигна нов връх – инвеститорите стават по-оптимистични

Индексът за страха и алчността на CNN показа положителна промяна в пазарните нагласи, въпреки че във вторник остана в графата „страх“ при ниво от 42.3, а към момента на писане на статията отчита 42.

Този показател измерва текущите пазарни нагласи, като се основава на схващането, че повишеният страх води до понижаване на цените на акциите, докато повишената алчност им помага да се покачат. Инструментът се води от седем равностойни показателя и варира от 0 до 100, като 0 означава изключителен страх, а 100 – изключителна алчност.

Освен това американските акции отбелязаха ръст във вторник, като S&P 500 достигна нов исторически връх по време на търговската сесия при ниво от 5,497.

Що се отнася до икономическите данни, продажбите на дребно в САЩ се увеличиха с 0.1% на месечна база през май след ревизирания спад от 0.2% през април като не достигнаха очакваното повишение. За разлика от тях промишленото производство в САЩ се повиши с 0.9% на месечна база през май, надминавайки пазарните очаквания за увеличение от 0.3%.

Повечето сектори в рамките на S&P 500 завършиха деня на положителна стойност, като водещи бяха акциите на индустриалните компании, информационните технологии и финансовите дружества. Все пак акциите на компаниите от сектора на комуникационните услуги и потребителските стоки се отклониха от общата тенденция, като завършиха сесията с понижение.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Шефът на Tether посочи решението на днешните проблеми с прекъсванията на мрежите

По-рано бе съобщено, че значителна техническа неизправност в централизирания софтуер на CrowdStrike е причинила широкомащабни смущения, които са засегнали множество сектори и са довели до син екран на смъртта (BSOD) на компютри с Windows в световен мащаб. Този инцидент наруши услугите и бизнеса в целия свят.

19.07.2024 21:00 1мин. четене

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.