Home

Цените на петрола губят инерция на фона на геополитическото напрежение

20.06.2024 15:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цените на петрола губят инерция на фона на геополитическото напрежение

След като по-рано днес достигнаха седемседмичен връх, цените на петрола намалиха ръста си поради повторното появяване на геополитическите опасения.

Освен това Американският институт по петрола (API) съобщи за неочаквано увеличение на запасите от суров петрол в САЩ, което също подейства за спада в стойностите.

Към 14:30 ч. българско време в сряда цената на суровия петрол тип „Brent“ се понижи до $85.33 от $85.77, а стойността на „West Texas Intermediate“ (WTI) спадна до $80.77 от нивото при $81.08, достигнато по-рано през деня.

В доклад, публикуван във вторник, банката Standard Chartered оцени търсенето на петрол през април на 101.77 милиона барела дневно, което е с 470,000 барела дневно повече от предишната им прогноза.

По-рано компанията прогнозира, че световното търсене на петрол ще постави нов рекорд през май и ще нарасне допълнително през юни. Последният доклад не само потвърждава тази прогноза, но и леко увеличава вижданията за търсенето и за двата месеца.

От Standart Chartered заявиха:

Очакваме цените да се повишат сравнително бързо към $90 за барел, подкрепени от спекулативното покриване на шорт позиции, предпазното хеджиране на потребителите и вероятните подобрения във високочестотните данни за петрола в САЩ. SCORPIO, нашият модел за цените на петрола, прогнозира сетълмент на Brent при $84 за барел до 24 юни.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Шефът на Tether посочи решението на днешните проблеми с прекъсванията на мрежите

По-рано бе съобщено, че значителна техническа неизправност в централизирания софтуер на CrowdStrike е причинила широкомащабни смущения, които са засегнали множество сектори и са довели до син екран на смъртта (BSOD) на компютри с Windows в световен мащаб. Този инцидент наруши услугите и бизнеса в целия свят.

19.07.2024 21:00 1мин. четене

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.