Home

Solana тръстът на Grayscale се търгува с 650% премия

04.07.2024 18:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana тръстът на Grayscale се търгува с 650% премия

В момента Solana (SOL) е на червено, но остава една от най-добре представящите се криптовалути.

През изминалата година SOL нарасна над 15 пъти, изкачвайки се в класацията на криптовалутите до пето място, изпреварвайки XRP, Cardano и популярни мемe монети като Dogecoin.

Въпреки неотдавнашния спад, перспективите за Solana изглеждат обещаващи. Grayscale Solana Trust (GSOL) се търгува с 650% премия спрямо нетната стойност на активите (NAV). Тази премия предполага засилен инвеститорски интерес и ограничена наличност в акции на GSOL.

Според Джейми Каутс, главен крипто анализатор в Real Vision, скокът на премията за NAV следва вълната от спот фондове, търгувани на борсата (ETF) на Solana, в САЩ и Канада.

Нетната стойност на активите представлява общата стойност на всички акции на SOL, притежавани от тръста, разделена на броя на GSOL акциите в обращение. Когато GSOL се търгува с премия, това означава, че инвеститорите са готови да платят повече от NAV за базовия актив – Solana. Тази премия се дължи отчасти на ограниченото предлагане на акции на GSOL, които се търгуват по-слабо в сравнение със SOL на големи борси като Binance или Coinbase.

Институциите, които очакват ръст на цените през следващите месеци, може да са двигател на тази премия, тъй като търсят експозиция към SOL чрез GSOL.

Съществува сериозно очакване, че Solana може да надмине Биткойн и Етериум през следващите месеци, запазвайки печалбите си от първото тримесечие на 2024 г. Този оптимизъм се подхранва от неотдавнашните заявления за спот борсово търгувани фондове (ETF) за SOL, подадени от VanEck и 21Shares в Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

В своето заявление Матю Сигел, ръководител на отдела за изследване на дигитални активи на VanEck, подчерта децентрализацията, полезността и икономическата жизнеспособност на Solana, заявявайки, че SOL може да се квалифицира като стока подобно на Биткойн. Въпреки това, одобрението на спот Solana ETF от SEC остава несигурно. За разлика от Биткойн и Етериум, които имат фючърсни продукти, котирани на Чикагската стокова борса (CME), SOL няма такива листинги. Освен това SEC вече е посочила Solana като нерегистрирана ценна книга в съдебните си дела срещу Binance и Coinbase.

Въпреки че одобрението на спот ETF на Solana от SEC остава несигурно, очакването на такова развитие продължава да стимулира интереса към SOL. Инвеститорите следят отблизо тези събития, тъй като те могат да окажат значително влияние върху резултатите на алткойнът в близко бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето какво трябва да знаете за спот Етериум ETF-ите

От вторник, 23 юли, ще могат да се търгуват нови спот ETF-и за Етериум, които ще позволят на инвеститорите да купуват криптовалутата под формата на акции.

18.07.2024 20:30 2мин. четене

Ето кога мрежата на Polygon ще спре да използва MATIC

На 18 юли мрежата Polygon обяви плановете си да актуализира своя роден токен MATIC до криптовалута, наречена POL, като преходът ще се осъществи на 4 септември.

18.07.2024 16:30 1мин. четене

Ето защо цената на XRP скочи през изминалата седмица

XRP отбеляза значителен скок, като тази седмица поскъпна с над 38% и достигна $0.61, изпреварвайки по-скромния ръст от 12% на Биткойн.

18.07.2024 16:00 2мин. четене

SEC одобри два спот Етериум ETF-a за листване на NYSE

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ одобри два нови спот Етериум ETF-а : Grayscale ETH Mini Trust и ProShares ETH ETF.

18.07.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.