НАЧАЛО Алткойни

Solana скочи с 15% за ден на фона на мечия пазар

януари 2, 2023 13:56 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana скочи с 15% за ден на фона на мечия пазар

Пазарната капитализация на Solana (SOL) се покачи обратно над нивото от $11 след труден период за алткойна. 

Към момента на писане на статита цената на SOL се движи около $11, което представлява увеличение от 11% в рамките на последните двадесет и четири часа, като за този период обемът на търговия е скочил с над 70%.

Печалби на фона на мечи пазар

За малко повече от час цената на Solana се изстреля от около $10 до над $11, а в един момент се повиши с цели 15% за интервал от само 24 часа. Според данни от TradingView, активът дори е стигнал $12. Предвид мечия пазар и влошените настроения към актива след срива на FTX, това е изненадващ обрат.

solana

Освен това по време на това увеличението Solana добави над $500 милиона за малко повече от час към пазарната си капитализация. Общата ѝ стойност отново е над $4 милиарда към момента на писане на тази статия.

Все още има много притеснения около токена поради продължаващите последици от срива на FTX. Вярата на криптообщността в бъдещето на проекта значително отслабна поради проблемите, които възникнаха с борсата за криптовалути. 

Въпреки това Delphi Digital публикува положителен туит за мрежата на проекта на 1 януари на фона на пазарните сътресения:

Solana обработва значително повече транзакции, отколкото който и да е друг блокчейн.

Наскоро Виталик Бутерин изрази подкрепата си за Solana, надявайки се, че общността ще има възможност да процъфтява, след като „ужасните опортюнистични хора с пари“ напуснат блокчейна.

Някои умни хора ми казаха, че в Solana има сериозна общност от умни разработчици и сега, след като [ужасните опортюнистични хора си тръгнаха], блокчейнът има светло бъдеще. Трудно ми е да кажа, но се надявам общността да получи справедлив шанс да процъфтява.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да скочи с 1,000% – според трейдър, предвидил последния срив


Какво отличава Solana?

Съществуват редица фактори, които отличават Solana от други блокчейн платформи.

1- Висока пропускателна способност на транзакциите 

Мрежата на алткойна има висока пропускателна способност, което означава, че може да обработва голям брой транзакции в секунда. Това я прави подходяща за изграждане на високопроизводителни децентрализирани апликации (dApps), които трябва да обработват големи обеми, без да изпитват закъснения или други проблеми.

2 – Ниски такси за транзакции 

Solana има ниски такси за транзакции, което я прави привлекателен вариант за разработчици и потребители, които искат да създават или използват dApps, които са рентабилни.

3 – „Optimistic execution“ 

Solana има функция, наречена оптимистично изпълнение, която ѝ позволява да обработва транзакциите, преди те да бъдат финализирани. Това може да помогне за подобряване на потребителското изживяване на децентрализирани приложения, изградени в платформата, като намали времето, необходимо за обработка на транзакциите.

4 – Децентрализирана интеграция с Oracle 

Solana се е интегрирала с Chainlink, децентрализирана оракулска мрежа, която позволява на dApps да имат достъп до данни извън веригата по сигурен и децентрализиран начин. Това може да бъде полезно, тъй като много от тях имат нужда от достъп до външни данни, като например финансови данни, метеорологични данни или други видове данни.

5 – Силна общност от разработчици 

Solana има силна и активна общност от разработчици, която работи по създаването на нови децентрализирани приложения и инструменти за платформата. Това може да бъде от полза за разработчиците, които търсят подкрепа и ресурси, докато изграждат свои собствени dApps в Solana.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Cardano: Големите инвеститори бутат цената нагоре – Santiment

Santiment твърди, че увеличението на цената на Cardano (ADA) от миналата седмица се дължи главно на голямото натрупване от страна на големи инвеститори.

февруари 6, 2023 19:00 2 мин. четене

Polygon (MATIC): 2023 може да е добра година за актива – Bloomberg Intelligence

Според възгледите на Майк Макглоун от Bloomberg Intelligence за крипто пространството през февруари, Polygon (MATIC) ще се радва на значително масово приемане.

февруари 6, 2023 18:00 3 мин. четене

Шиба Ину: Да очакваме ли възход през следващите няколко седмици?

Популярен крипто стратег смята, че меме токена Шиба Ину (SHIB) може да се позиционира за възход през следващите седмици.

февруари 6, 2023 17:00 2 мин. четене

Близо 200% скок за алткойн, базиран на изкуствен интелект – ето защо

SingularityNET, проект, базиран на Етериум и насочен към изкуствения интелект (ИИ), отбеляза забележителен растеж.

февруари 6, 2023 13:25 2 мин. четене