Home

Solana интегрира Worldcoin ID в своята екосистема

28.06.2024 12:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana интегрира Worldcoin ID в своята екосистема

World ID на Worldcoin ще се интегрира в екосистемата на Solana след отпускането на около $70,000 на Wormhole Labs от Фондация Worldcoin. 

World ID е централна част от проекта Worldcoin. Чрез сканиране на окото на дадено лице с Worldcoin Orb се генерира IrisCode, който създава World ID. Този процес има за цел да провери “самоличността” и да гарантира, че потребителят не е робот.

След като бъдат потвърдени, потребителите могат да използват приложението World, което им позволява да споделят информация, като същевременно запазват неприкосновеността на личните си данни чрез своята система за идентификация. Приложението World App функционира и като крипто портфейл, позволявайки на потребителите да съхраняват Биткойн, Етериум и USDC.

За да съживи инерцията на проекта, Фондация Worldcoin стартира програма за безвъзмездни средства, като отпусна над $830,000 в WLD токени в подкрепа на различни проекти.

Един от бенефициентите на тази програма е крос-верижният протокол Wormhole, който има за цел да включи World ID в блокчейна на Solana. 

Wormhole улеснява прехвърлянето на данни и активи в повече от 30 блокчейна, включително Solana, Етериум и Binance Smart Chain. Тази инициатива ще пренесе World ID, първоначално разработен в Етериум и Optimism, в Solana.

Интеграцията на Wormhole ще позволи на базираните на Solana протоколи да проверяват въпросните World ID-та, първоначално удостоверени в Етериум. Това ще бъде постигнато чрез нов смарт договор на Solana, който използва Wormhole Queries, услуга за извличане на данни между веригите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Техническият директор на Ripple разкри информация за ъпдейта на XRP Ledger

Главният технически директор на Ripple Дейвид Шварц наскоро изтъкна едно важно напомняне от RippleX за всички оператори на XRP Ledger възли: обновяването до най-новата версия на rippled е от решаващо значение за целостта на услугата.

19.07.2024 22:30 2мин. четене

Ето кога мрежата на Polygon ще спре да използва MATIC

На 18 юли мрежата Polygon обяви плановете си да актуализира своя роден токен MATIC до криптовалута, наречена POL, като преходът ще се осъществи на 4 септември.

18.07.2024 16:30 1мин. четене

Блокчейн е бъдещето на финансите според главния изпълнителен директор на Robinhood

В неотдавнашен доклад на Fortune главният изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев изрази убеждението си, че токенизацията представлява следващата еволюционна стъпка за финансовите услуги.

18.07.2024 8:30 1мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.