НАЧАЛО Други

Solana: Блокчейнът на SOL има потенциала да достигне милиони

май 8, 2023 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana: Блокчейнът на SOL има потенциала да достигне милиони

Анатолий Яковенко твърди, че веригата SOL на Solana е добре оборудвана, за да поеме огромен брой потребители.

В интервю за канала на Token Terminal в YouTube, Яковенко изрази увереността си във възможностите на Solana да изпълни глобалните изисквания на блокчейн.

Яковенко вярва, че Solana има потенциала да задоволи световните изисквания поради настоящото изобилие от инфраструктура за пропускателна способност в центровете за данни.

Той отбелязва, че един гигабит вече е достъпен безплатно, като цената на един терабайт изходяща линия е по-малко от един долар, което прави честотната лента изключително достъпна.

Въпреки че Solana вече може да управлява значителен брой потребители, Яковенко призна необходимостта от приложения, които могат да привлекат по-голяма аудитория.

Според Яковенко двигатели на растежа като Helium и Hivemapper могат да допринесат за разширяване на потребителската база в мрежата Solana. Helium успешно мигрира своите IoT устройства към блокчейна на Solana и създаде близо един милион IoT горещи точки.

По подобен начин Hivemapper има за цел да картографира целия свят и вече е картографирала два милиона километра от общо 60 милиона километра.

Към момента на писане на статията цената на Solana възлиза на около $22.28, което показва ръст от приблизително 1.4% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.