Home

Société Générale изтегли $7 милиона в DAI от трезора на MakerDAO

15.01.2023 10:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Société Générale изтегли $7 милиона в DAI от трезора на MakerDAO

Базираният във Франция мултинационален гигант в областта на финансовите услуги Société Générale изтегли $7 милиона в стабилната монета DAI на MakerDAO, от трезор, който има таван на дълга в размер на $30 милиона в DAI.

Société Générale беше одобрена да открие трезор на MakerDAO миналата година, след като гласуването на членовете на децентрализираната автономна организация (DAO) одобри създаването му. След няколко месеца бездействие гигантът в областта на финансовите услуги изтегли $7 милиона в DAI.

Трезорът, от който бяха взети средствата, позволява на Société Générale да заеме до $30 милиона в криптовалута от Maker. Годишните му такси са в размер на 3.5%.

Заемът е покрит от свръхобезпечени токенизирани облигации за жилищни кредити на стойност 40 милиона евро, които са емитирани от Société Générale. Този ход се разглежда като пример за това как традиционните финансови играчи могат да използват децентрализирано финансиране.

Струва си да се отбележи, че DAI е стабилна монета, която първоначално беше подкрепена от Етериум (ETH). През 2019 г. протоколът Maker премина към нова система за създаване за DAI, в която актива е подкрепен от няколко криптовалути, а не само от ETH.

Самият Maker през изминалата година се насочи към диверсифициране на своята хазна и баланс с реални активи, като ефективно диверсифицира обезпеченията, подкрепящи DAI и намали зависимостта на системата от криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн скочи до $21,000 – Ark Invest предвижда голямо движение


MakerDAO по-специално постепенно инвестира $500 милиона в краткосрочни държавни облигации на САЩ и корпоративни облигации с инвестиционен рейтинг, което носи допълнителни приходи на протокола при повишаване на лихвените проценти.

Към момента на изготвяне на статията доходността на американските държавни облигации с матуритет до една година варира от 4.4% за 1-месечните облигации до 4.79% за 6-месечните облигации.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Швейцарските банки стартират нови решения за крипто плащания след провала на американските банки

Швейцарските банки предлагат нови решения за крипто плащания в реално време в отговор на неотдавнашните фалити на американски банки, подкрепящи криптовалутите.

24.07.2024 7:00 1мин. четене

Топ инвестиционна компания стартира частен кредитен фонд на Solana

Стартъп, специализиран в областта на финансовата токенизация, възнамерява да въведе няколко блокчейн-базирани фонда в Solana мрежата.

23.07.2024 16:30 1мин. четене

Ripple се стреми да бъде лидер във финтех инфраструктурата

Президентът на Ripple очерта амбициозната цел на компанията да се превърне във водещ доставчик на инфраструктура за дигитални активи за финансовия сектор.

23.07.2024 6:00 1мин. четене

Visa и Wirex създават нова ера в областта на Web3 платежните решения

Wirex, водещо финансово Web3 приложение, влезе в заглавията на вестниците с новото си партньорство с Visa, основен играч в глобалната платежна технология.

16.07.2024 7:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.