НАЧАЛО Финтех

Служителите на големите технологични компании се насочват към блокчейн

юни 4, 2022 8:31 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Служителите на големите технологични компании се насочват към блокчейн

Точно както големите технологични компании примамваха най-добрите таланти от Уолстрийт в началото на 2000-те, днешните Web3 компании привличат вниманието на висшите ръководители в технологичната индустрия.

Бившият вицепрезидент на Google, Сурожит Чатърджи, сега служи като главен продуктов директор на Coinbase. Правджит Тивана от Amazon напусна позицията си като генерален мениджър на AWS Edge Services, за да стане главен технологичен директор в Gemini. Бившият главен финансов директор на Lyft, Брайън Робъртс, се присъедини към NFT пазара  OpenSea, а бившият ръководител на гейминга в YouTube сега ръководи Polygon Studios като негов главен изпълнителен директор.

Може би най-известният от всички тях е Джак Дорси от Twitter, който сега се оттегли от позицията си на главен изпълнителен директор на компанията, за да се съсредоточи върху своята компания за криптоориентирани плащания Block (известна преди като Square).

Висшите ръководители не са единствените, които се движат в пространството. Проучванията разкриват, че 94% от крипто инвеститорите са от поколение Z или милениали, демографска група, която насочва погледа към криптовалутите като актив за пенсиониране и може би като вариант за кариера.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Crypto.com получи условно одобрение от Дубай да открие крипто борса

„Най-привлекателното нещо в работата за крипто компания очевидно е възможността да работите в челните редици на авангардните [иновации]. Много пъти преди сме чували, че пространството в момента е подобно на това, което е бил интернет в края на 90-те или началото на 2000-те“, каза Дуй Као, старши консултант в CryptoRecruit. „Много от нас бяха твърде млади тогава, за да се възползваме от възможността или да допринесем смислено за едно вълнуващо пространство.

„Крипто е индустрията с възможности веднъж в живота на нашето поколение“, каза Као.

Въпреки че Web3 може да изглежда вълнуваща област за изследване, крипто пазарът също е известен като доста нестабилен. Неотдавнашното покачване на инфлацията и спадовете на фондовите пазари доведоха до спад на пазарните нива на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) с над 50% през последните шест месеца. Сривът на TerraUSD допълнително смаза пазара, заличавайки $200 милиарда само за ден.

„Набирането на персонал изглежда се забави малко. Не получаваме толкова много входящи потенциални клиенти, колкото да кажем преди шест месеца“, каза Као, добавяйки, че въпреки това „някои от най-добрите проекти се изграждат по време на мечи пазари“.

Спадът на пазара все още не е попречил на венчър капиталистите да инвестират в пространството. Andreessen Horowitz миналата седмица продължи с предварително планираното стартиране на своя мегафонд на стойност $4.5 милиарда, насочен към стартиращи фирми в сферите на Web3, децентрализирани финанси (DeFi), социални медии, гейминг и децентрализирани автономни организации (DAO), наред с други.

Binance Labs, подразделението за рисков капитал на компанията за обмен на криптовалути Binance, също обяви плановете си да разпредели $500 милиона за блокчейн проекти в инкубационни, ранни и късни етапи на растеж.

В сравнение с ICO манията от 2017-18, Као каза, „този път е много различно – има повече яснота около регулаторните процедури и процедурите за съответствие, повече институционално приемане и най-важното, има много повече пари, които идват от венчър фондове“.

В резултат на това ветераните на Web2 се стичат в индустрия, която се нуждае от техния опит и насоки, каза той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене