НАЧАЛО Други

Служители на SEC имали конфликт на интереси в делото срещу Ripple

април 11, 2022 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Служители на SEC имали конфликт на интереси в делото срещу Ripple

Надзорен орган за борба с корупцията, проследяващ делото на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) с Ripple, казва, че има доказателства, че ключов служител на SEC съзнателно е имал конфликт на интереси по време на инициирането на делото.

SEC съди Ripple през декември 2020 г. по твърдения, че XRP е издаден като нерегистрирана ценна книга.

В прессъобщение неправителствената организация Empower Oversight казва, че е получила над 200 имейл записа чрез искане според Закона за свободата на информацията, което хвърля светлина върху конфликт на интереси в рамките на SEC. Става дума за Уилям Хинман, бивш директор на отдела за корпоративни финанси на SEC.

Според интерпретацията на имейлите от организацията, служителите на SEC са предупредили Хинман за конфликт на интереси поради връзките му със Simpson Thacher.

Simpson Thacher е адвокатска кантора, която популяризира Етериум чрез организация, наречена Enterprise Ethereum Alliance, и стана работодател на Хинман след завеждането на делото.

“Офисът по етика на SEC предупреди бившия служител на SEC Уилям Хинман, че има пряк финансов интерес към Simpson Thacher и по този начин той трябва да се оттегли от всякакви въпроси, които биха засегнали фирмата.

Освен това, службата по етика изрично каза на Хинман, според документите, да не поддържа никакъв контакт със Simpson Thacher по каквато и да е причина. 


Въпреки това, Хинман се срещна с Джош Бони, партньор в Simpson Thacher, поне три пъти след това предупреждение.


Хинман също се срещна със основателите и инвеститорите в Етериум преди речта му, която изнесе през 2018 г., в която обявява, че дигиталният актив Етер не е ценна книга, въпреки участието на Simpson Thacher в Enterprise Ethereum Alliance, който е посветен на популяризирането на търговска употреба на Етериум. 


Това повдига въпроси дали Хинман е разкрил напълно ролята на Simpson Thacher в Етериум на служителите по етика на SEC и дали те биха одобрили срещите или речта му, ако го беше направил.”

Прочети Още: Робърт Кийосаки предупреждава за предстоящ икономически катаклизъм

Един от имейлите, намерени в документите, гласи:

“Но Бил [Хинман], хрумва ни, че имате пълен финансов конфликт със старата си фирма, не само за безпристрастие. Следователно не трябва да провеждате никакви срещи със старата си фирма, дори групови срещи.”

Empower Oversight заведе дело срещу SEC през декември 2021 г., твърдейки, че има конфликт на интереси, произтичащ от отношенията на Хинман със Simpson Thacher и Enterprise Ethereum Alliance. В иска се казва, че Марк Бергер, ръководител на отдела за правоприлагане на SEC и главен инициатор на делото срещу Ripple Labs, също е напуснал SEC заради Simpson Thacher.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене