НАЧАЛО Други

Служител на банка отмъкна над $2 милиона от клиентите си

26.05.2024 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Служител на банка отмъкна над $2 милиона от клиентите си

В обвинителен акт със 17 точки Министерството на правосъдието обвинява Юе Као от Уинфийлд, Илинойс, в банкова измама, кражба на самоличност при утежняващи обстоятелства и участие в парични транзакции, включващи имущество, придобито по престъпен начин.

Тези обвинения са свързани със схема, при която се твърди, че Као е откраднал средства от сметките на жертви чрез кражба на самоличност.

В периода между май 2022 г. и април 2023 г. Као е обвинен, че е измамил банка в Охайо, в която е работил, и нейни клиенти, като е прехвърлил средства по сметки, които е контролирал. Тези сметки, създадени без знанието или разрешението на клиентите, включвали и такива, създадени на тяхно име.

Според Министерството на правосъдието обвиняемият е използвал откраднатите средства за лична облага. В качеството си на „анализатор по количествено моделиране“ той се възползвал от позицията си, за да идентифицира клиенти, които все още не са се регистрирали за онлайн банкиране – предимно възрастни хора. След това е регистрирал тези клиенти, използвайки фалшиви имейл адреси, без те да знаят.

След като се е включил в онлайн банкирането, Као е извършил неразрешени преводи на стойност поне $2.1 милиона от истинските сметки на жертвите към създадените от него фалшиви сметки и към личните си финансови сметки.

Отделът на ФБР в Кливланд разследва случая, който се води от помощник-прокурора на Съединените щати Едуард Брайдл.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.