Home

Следващата акция, която може да достигне $1 трилион според Bank of America

15.06.2024 7:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Следващата акция, която може да достигне $1 трилион според Bank of America

В четвъртък се появиха спекулации от Bank of America, че Broadcom може да бъде следващият актив на фондовия пазар с оценка от $1 трилион.

Това се случи, след като компанията оповести пред инвеститорите данни за реалните си приходи, които надминаха консенсусните оценки на Уолстрийт, а също и обявяването на разделяне на акциите 10 към 1, което върна цената до стария връх от $1,696.

Анализаторите на Bank of America предположиха, че Broadcom ще обърне нещата в бъдеще, въпреки че компанията отчете много добри резултати. Те се опитаха да потвърдят това мнение в доклад, публикуван в четвъртък, когато повишиха целевата си цена на акциите до $2,000.

В настоящия бум на изкуствения интелект Broadcom е сред компаниите, които се занимават с производството на AI чипове. През второто тримесечие на фискалната година компанията е придобила AI продукти, постигайки по този начин продажби за $3.1 милиарда.

Компанията не само планира да реализира продажби на стойност $51 милиарда, каквато бе прогнозата ѝ за фискалната година, но и успя да увеличи допълнително стойността на акциите си.

Банките са на мнение, че възходящата траектория едва ли ще бъде преходна и затова ревизираха продажбите до $59.9 милиарда, което е 16% увеличение спрямо предходната финансова година, като основните причини за това прогнозирано увеличение са съпътстващите продажби на компютърни чипове и закупуването на софтуерната компания VMware.

“Също така разглеждаме намаляването на дълга на Broadcom, който е 8 или повече милиарда долара за една година, като много положителен аспект на потенциално по-големи сливания и придобивания през следващата година. Освен това здравословният двуцифрен ръст на свободните парични потоци през финансовата 2024 година може евентуално да бъде използван за още едно увеличение на дивидентите с 10% в след фискалния период”, заявиха анализаторите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск върна “лазерните очи” на профилната си снимка в X

След като Джо Байдън обяви оттеглянето си от президентската надпревара в САЩ през 2024 г., милиардерът Илон Мъск промени профилната си снимка в X.

21.07.2024 23:09 1мин. четене

Доналд Тръмп с първи коментари след оттеглянето на Джо Байдън

След като Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара, Доналд Тръмп коментира ситуацията чрез телефонно обаждане.

21.07.2024 21:44 1мин. четене

Стана ясно предложението на Джо Байдън за новия президент на САЩ

Джо Байдън реши да не продължава президентската надпревара, а да съсредоточи цялата си енергия върху задълженията си като президент до края на мандата.

21.07.2024 21:20 1мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън официално се оттегля от президентската надпревара

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат, което изпрати изборите в неизвестна посока.

21.07.2024 20:58 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.