НАЧАЛО Други

Системата на фиатните валути е измамна – Т. Хоровиц

септември 12, 2022 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Системата на фиатните валути е измамна – Т. Хоровиц

Трейдърът Тод Хорвиц упрекна настоящата фиатна парична система, като я определя като измамна, хвърляйки вината върху Федералния резерв.

По време на интервю за Stansberry Research на 9 септември професионалният трейдър Тод ‘Bubba’ Хорвиц, който е и главен пазарен стратег на BubbaTrading.com заяви, че Фед и правителството са отговорни за измамата главно чрез данъчно облагане без представителство. Той също така упрекна двете организации, че експлоатират гражданите чрез данъчно облагане, но не печелят пари, което води до обезценяване на долара.

Хорвиц каза:

Имаме толкова много проблеми от инфлацията, че ще имаме недостиг на храна. Имаме долар, който непрекъснато се манипулира надолу, системата на фиатните валути е измамна. Когато погледнете цялостната картина, това наистина е данъчно облагане без представителство.  Двете организации, които управляват тази страна, правителството и Федералният резерв, не правят пари, не създават нищо. Те прехвърлят всичко върху данъкоплатците.

Според трейдърът лошото управление на фиатната система е отговорно за рязкото покачване на инфлацията, като същевременно призовава инвеститорите да се подготвят за срив на пазара.

Хорвиц, който има търговски опит от около четири десетилетия, отбеляза, че сривът на пазара ще бъде временен.

Той добави:

Не мога да се притеснявам, че пазарът ще се срине. Наистина смятам, че ще се случи, но мисля, че ще се върне обратно. Трябва да сте подготвени за това, което ще се случи, и да не прекалявате с прекомерен ливъридж на пазар, на който сте принудени да продавате. Това е мястото, където повечето хора се сблъскват с проблеми.

Забелязва се, че на фона на нарастващата инфлация и обезценяването на валути като долара бяха отправени няколко призива криптовалутите да заменят сегашната парична система. С разрастването на крипто сектора поддръжниците настояват активи като Биткойн да действат като официално средство за обмен.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CBDC са “ комунизъм в най – чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки


Струва си да се отбележи, че юрисдикциите, които се противопоставят на обявяването на Биткойн за средство за обмен, предпочитат да провеждат изследвания върху дигиталните валути на централните банки (CBDC).

В тази насока, проучване на блокчейн фирмата Ripple сочи, че над 70% от световните финансови фигури смятат, че CBDC са бъдещето на фиатната валута и ще заемат централно място през следващите пет години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

BlackRock ще стартира ETF за метавселена

BlackRock Inc. планира да създаде ETF, за да даде на клиентите си възможност да добавят в портфолиата си компании с експозиция към метавселената.

септември 30, 2022 11:30 1 мин. четене

Политиците в ЕС критикуват ролята на Amazon в дигиталното евро

Членове на Европейския парламент (ЕП) разкритикуваха решението на Европейската централна банка (ЕЦБ) да привлече Amazon за партньор.

септември 30, 2022 10:12 1 мин. четене

Основателят на Solana посочи основният проблем на крипто пространството

Съоснователят на Solana Анатолий Яковенко наскоро заяви пред Fortune, че проблемите със самопопечителството остават основната пречка за масовото приемане.

септември 29, 2022 20:56 1 мин. четене