Home

Системата на фиатните валути е измамна – Т. Хоровиц

12.09.2022 7:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Системата на фиатните валути е измамна – Т. Хоровиц

Трейдърът Тод Хорвиц упрекна настоящата фиатна парична система, като я определя като измамна, хвърляйки вината върху Федералния резерв.

По време на интервю за Stansberry Research на 9 септември професионалният трейдър Тод ‘Bubba’ Хорвиц, който е и главен пазарен стратег на BubbaTrading.com заяви, че Фед и правителството са отговорни за измамата главно чрез данъчно облагане без представителство. Той също така упрекна двете организации, че експлоатират гражданите чрез данъчно облагане, но не печелят пари, което води до обезценяване на долара.

Хорвиц каза:

Имаме толкова много проблеми от инфлацията, че ще имаме недостиг на храна. Имаме долар, който непрекъснато се манипулира надолу, системата на фиатните валути е измамна. Когато погледнете цялостната картина, това наистина е данъчно облагане без представителство.  Двете организации, които управляват тази страна, правителството и Федералният резерв, не правят пари, не създават нищо. Те прехвърлят всичко върху данъкоплатците.

Според трейдърът лошото управление на фиатната система е отговорно за рязкото покачване на инфлацията, като същевременно призовава инвеститорите да се подготвят за срив на пазара.

Хорвиц, който има търговски опит от около четири десетилетия, отбеляза, че сривът на пазара ще бъде временен.

Той добави:

Не мога да се притеснявам, че пазарът ще се срине. Наистина смятам, че ще се случи, но мисля, че ще се върне обратно. Трябва да сте подготвени за това, което ще се случи, и да не прекалявате с прекомерен ливъридж на пазар, на който сте принудени да продавате. Това е мястото, където повечето хора се сблъскват с проблеми.

Забелязва се, че на фона на нарастващата инфлация и обезценяването на валути като долара бяха отправени няколко призива криптовалутите да заменят сегашната парична система. С разрастването на крипто сектора поддръжниците настояват активи като Биткойн да действат като официално средство за обмен.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CBDC са ” комунизъм в най – чистата му форма”, твърди Робърт Кийосаки


Струва си да се отбележи, че юрисдикциите, които се противопоставят на обявяването на Биткойн за средство за обмен, предпочитат да провеждат изследвания върху дигиталните валути на централните банки (CBDC).

В тази насока, проучване на блокчейн фирмата Ripple сочи, че над 70% от световните финансови фигури смятат, че CBDC са бъдещето на фиатната валута и ще заемат централно място през следващите пет години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

БРИКС: Русия отправя предупреждение за крипто добивa

БРИКС и по-специално Русия изразиха загриженост относно въздействието на добива на криптовалути върху енергийната инфраструктура, като подчертаха необходимостта от по-строги правила.

18.07.2024 6:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.