НАЧАЛО Други

Швейцарската стокова борса ще стартира крипто обмен

юли 8, 2018 12:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Швейцарската стокова борса ще стартира крипто обмен

В основен момент за Биткойн и криптовалутите, швейцарската фондова борса ще стартира крипто борса, според съобщенията, първата по рода си в света.

Швейцарската фондова борса SIX планира да изгради „напълно интегрирана инфраструктура за търговия, сетълмент и съхранение на цифрови активи“. SIX Digital Exchange, чието начало ще бъде пусната през 2019 г., също ще позволи токенизацията на съществуващи ценни книжа и небанкови активи, активите се търгуват.

„Това е началото на нова ера за инфраструктурите на капиталовите пазари. За нас е много ясно, че голяма част от това, което се случва в дигиталното пространство, е тук, за да остане и ще определи бъдещето на нашата индустрия „, каза Шестият изпълнителен директор Jos Dijsselhof.

SIX Digital Exchange ще се нуждае от одобрение от регулаторните органи, за да се създаде ясен мост между традиционните финансови услуги и криптовалутите и допълнително да се установи Швейцария като „крипто нация“.

Планът отразява усилията на други големи фондови борси, които проучват стартирането на специален обмен на криптовалути. През април изпълнителният директор Adena Friedman заяви, че Nasdaq „ще обмисли да се превърне в крипто борса във времето“. Според докладите Intercontinental Exchange, която е собственик на Нюйоркската фондова борса, също изследва идеята.

Според Goldman Sachs е възможно да се започне с предлагането на деривати, като Биткойн фючърсите, които бяха въведени за първи път на Wall Street от CME Group през декември 2017 г. Тъй като дериватите попадат под юрисдикцията на Commodity Futures Trading Commission, Биткойн фючърсите легитимират криптовалутите, като същевременно ги подлагат на регулаторен контрол.

Биткойн продължава да бъде обвит в регулаторни конфликти и текущи дебати за класифицирането му като валута, стока или ценна книга. Няма нито един набор от глобални правила или разпоредби, уреждащи Биткойн или търговия с криптовалута.

Основана през 1850 г., SIX Swiss Exchange, която е майка на SIX Digital Exchange, се управлява от Finma, швейцарския финансов надзорник и швейцарската централна банка. Това е 14-ата най-голяма борса в света по пазарна капитализация. В допълнение към акциите, швейцарската борса търгува и с други швейцарски държавни облигации и деривати. SIX възнамерява цифровата борса да има същия регулаторен надзор като традиционния им обмен.

https://youtu.be/gDbNRhLnQFo

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене