НАЧАЛО Други

Швейцарската стокова борса ще стартира крипто обмен

юли 8, 2018 12:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Швейцарската стокова борса ще стартира крипто обмен

В основен момент за Биткойн и криптовалутите, швейцарската фондова борса ще стартира крипто борса, според съобщенията, първата по рода си в света.

Швейцарската фондова борса SIX планира да изгради „напълно интегрирана инфраструктура за търговия, сетълмент и съхранение на цифрови активи“. SIX Digital Exchange, чието начало ще бъде пусната през 2019 г., също ще позволи токенизацията на съществуващи ценни книжа и небанкови активи, активите се търгуват.

„Това е началото на нова ера за инфраструктурите на капиталовите пазари. За нас е много ясно, че голяма част от това, което се случва в дигиталното пространство, е тук, за да остане и ще определи бъдещето на нашата индустрия „, каза Шестият изпълнителен директор Jos Dijsselhof.

SIX Digital Exchange ще се нуждае от одобрение от регулаторните органи, за да се създаде ясен мост между традиционните финансови услуги и криптовалутите и допълнително да се установи Швейцария като „крипто нация“.

Планът отразява усилията на други големи фондови борси, които проучват стартирането на специален обмен на криптовалути. През април изпълнителният директор Adena Friedman заяви, че Nasdaq „ще обмисли да се превърне в крипто борса във времето“. Според докладите Intercontinental Exchange, която е собственик на Нюйоркската фондова борса, също изследва идеята.

Според Goldman Sachs е възможно да се започне с предлагането на деривати, като Биткойн фючърсите, които бяха въведени за първи път на Wall Street от CME Group през декември 2017 г. Тъй като дериватите попадат под юрисдикцията на Commodity Futures Trading Commission, Биткойн фючърсите легитимират криптовалутите, като същевременно ги подлагат на регулаторен контрол.

Биткойн продължава да бъде обвит в регулаторни конфликти и текущи дебати за класифицирането му като валута, стока или ценна книга. Няма нито един набор от глобални правила или разпоредби, уреждащи Биткойн или търговия с криптовалута.

Основана през 1850 г., SIX Swiss Exchange, която е майка на SIX Digital Exchange, се управлява от Finma, швейцарския финансов надзорник и швейцарската централна банка. Това е 14-ата най-голяма борса в света по пазарна капитализация. В допълнение към акциите, швейцарската борса търгува и с други швейцарски държавни облигации и деривати. SIX възнамерява цифровата борса да има същия регулаторен надзор като традиционния им обмен.

https://youtu.be/gDbNRhLnQFo

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене