НАЧАЛО Други

Швейцарската банка Julius Baer ще предлага услуги за дигитални активи

февруари 28, 2019 14:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Швейцарската банка Julius Baer ще предлага услуги за дигитални активи

Швейцарската частна банка Julius Baer си партнира с банков стартъп за криптовалути, за да предложи услуги за дигитални активи по-късно през 2019 г.

Обявявайки новината във вторник, Julius Baer заяви, че си партнира със SEBA Crypto AG и ще използва платформа за предлагане на решения за съхранение, транзакции и инвестиции на дигитални активи, за да отговори на нарастващото търсене от своите клиенти.

Споразумението ще влезе в сила след като SEBA получи лиценз за банкови сделки и за дилър на ценни книжа от финансовия регулатор на страната, Органа за надзор на финансовите пазари (FINMA).

SEBA подаде заявлението си до FINMA през юни миналата година и планира да продължи да работи с крипто-банкови операции през второто тримесечие на тази година. Фирмата също се подготвя за ICO през третото тримесечие.

Новината следва капиталовата инвестиция на Julius Baer в SEBA миналата година, за която не е разкрита сумата.

Потвърждавайки новината в отделно изявление, SEBA заяви, че ще предложи на акционерите Петър Герлах, ръководител на пазарите и член на борда на Julius Baer, да бъде избран в борда на директорите на извънредно общо събрание, което ще се проведе на 20-ти март.

Герлах каза, че неговата фирма е “убедена, че дигиталните активи ще се превърнат в легитимен устойчив клас за порфолиото на инвеститорите.”

SEBA, стартирана от бивши банкери на UBS, събирайки 100 милиона швейцарски франка (или $104 милиона) от VC финансиране през септември миналата година, за да се създаде регулирана банка за криптовалути. Целта е да се предлагат традиционни банкови услуги на фирмите в крипто индустрията, наред с търговията с криптовалути, управлението на активи и услугите за попечителство за институции, които се интересуват от навлизане в пространството.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене

Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

Авторът на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отправи предупреждение за състоянието на инфлацията в САЩ, критикувайки властите, че не представят точно ситуацията.

март 20, 2023 20:00 2 мин. четене

Salesforce и Polygon въвеждат програма за лоялност, базирана на NFT

Salesforce, водещата Customer relationship management (CRM) платформа в света, обедини усилията си с Polygon, блокчейн от втори слой, за да разработи система за възнаграждения, базирана на NFT.

март 20, 2023 17:00 2 мин. четене