НАЧАЛО Други

Ще се върне ли отново социалната мрежа на Илон Мъск на фондовия пазар?

октомври 2, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще се върне ли отново социалната мрежа на Илон Мъск на фондовия пазар?

Известният инвеститор Бил Акман обмисля значителен стратегически ход. Неотдавна неговата компания Pershing Square получи регулаторно одобрение за иновативен инвестиционен механизъм.

Този механизъм е предназначен за инвестиране в частни компании и последващо улесняване на прехода им към публичната сфера.

Pershing Square привлече вниманието, след като миналия петък получи регулаторно разрешение за своя новаторски инвестиционен инструмент. Основната му цел е да инвестира в частни предприятия и да ги насочва към публично листване. Акман е активен в X (Twitter), участвайки в дискусии по широк кръг глобални въпроси – от разрешаването на конфликта в Украйна до разглеждането на спорните възгледи на Робърт Ф. Кенеди-младши за ваксините.

В момента в центъра на вниманието е потенциална сделка с притежаваната от Илон Мъск платформа Twitter, наричана “X“. На въпрос на Wall Street Journal относно възможността за сделка с “X” Акман отговори утвърдително, намеквайки за потенциална нова посока за гиганта в областта на социалните медии.

Освен X, други компании, които отговарят на критериите за инвестиране, включват дружества, които се подготвят за първично публично предлагане, предприятия, притежавани от частни капитали, и сегменти на публично търгувани корпорации.

Регулаторната документация за този инвестиционен механизъм хвърля светлина върху тези потенциални цели. Струва си обаче да се отбележи, че вероятността Акман да финализира сделка с X остава несигурна.

Илон Мъск придоби компанията за $44 милиарда преди година и намекна за потенциално публично листване през следващите години. Въпреки това намаляването на приходите от реклама, съчетано с увеличаването на дълга с $13 милиарда след придобиването, може да разубеди потенциалните публични инвеститори. Мъск обясни спада на приходите с това, че рекламодателите са се отдръпнали от неговия стил на управление.

Освен това Акман алармира за потенциални системни рискове в банковия сектор на САЩ. През май той подчерта предстоящите опасности и призова за незабавни коригиращи действия. Той разкритикува регулаторните органи на САЩ за липсата на напредък в укрепването на застрахователната рамка, като заяви, че това само е изострило съществуващите уязвимости.

Според Акман банковата система е несигурно балансирана и липсата на незабавни действия може да доведе до далечни последици.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.