НАЧАЛО Финтех

Бразилия пуска дигитални лични карти, базирани на блокчейн

октомври 1, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бразилия пуска дигитални лични карти, базирани на блокчейн

Докато държавите по света се борят с необходимостта от по-сигурни системи за идентификация, Бразилия и Буенос Айрес предприемат значителни стъпки, които предвещават нова ера в дигиталната проверка на самоличността.

И двата региона възприеха с ентусиазъм блокчейн технологията, за да въведат по-сигурни, ефективни и рационализирани процеси за своето население.

Бразилското правителство наскоро обяви включването на блокчейн технологията в своята национална програма за идентификация. Водещи в тази инициатива са щатите Рио де Жанейро, Гояс и Парана. Тези региони се подготвят да издават документи за самоличност чрез блокчейн система.

Забележително е, че Serpro, националната служба за обработка на данни на Бразилия, е инициатор на разработването на тази частна блокчейн платформа. Александре Аморим, президент на Serpro, заяви, че неизменността и децентрализацията на блокчейн я правят особено подходяща за тази цел. Той подчерта как тези характеристики допринасят за опазването на личните данни и осуетяването на измамни дейности.

Освен това приемането на тази технология има за цел да укрепи обмена на данни между правителствените служби, особено между Федералната данъчна служба. Този ход се откроява в стремежа на Бразилия да стандартизира издаването на документи за самоличност в обширната си мрежа от близо 30 щата.

В отделен, но заслужаващ внимание случай Бразилия разкри плановете си за дигитална валута на централната банка, наречена Drex. Този ход подчертава отдадеността на страната на цифровите решения за подобряване на управлението и финансовите операции.

Междувременно Буенос Айрес, столицата на Аржентина, обяви инициативата си за сливане на административните процедури с блокчейн технологията. От октомври жителите на града ще могат да получават достъп до документи за самоличност чрез дигитален портфейл, включително актове за раждане, брачни регистри и академични удостоверения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Южна Корея напредва значително с разработването на CBDC

Южнокорейската централна банка (Bank of Korea, BOK) стартира цялостна пилотна програма, посветена на тема дигитална валута на централната банка (CBDC).

ноември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Град в Швейцария интегрира блокчейна на Polygon в платежното си приложение

Приложението за разплащания MyLugano в Лугано, град в Швейцария, наскоро обнови функциите си, като включи PoS на Polygon (MATIC).

ноември 22, 2023 22:00 1 мин. четене

Binance открива крипто борса в Тайланд

Binance, водещ играч в сферата на крипто борсите, се готви да открие присъствието си в Тайланд, като стартира нов обмен през следващата година.

ноември 16, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ крипто банка получи лиценз да държи криптовалути

Commerzbank получи позволение да бъде първата търговска банка с пълно обслужване в Германия, която получава лиценз за попечителство на криптовалути.

ноември 15, 2023 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.