НАЧАЛО Биткойн

Ще върне ли Илон Мъск плащанията с Биткойн?

септември 16, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще върне ли Илон Мъск плащанията с Биткойн?

Анализатор на Bloomberg наскоро заяви, че над 50% от енергията, използвана за добив на Биткойн, вече се добива от възобновяеми източници. 

Това изменение може да се обясни отчасти с преместването на миньорите от Китай след забраната на страната за добив.  През 2021 г. Илон Мъск заяви, че Tesla ще обмисли приемането на плащания в Биткойн, след като миньорите постигнат използване на приблизително 50% чиста енергия, в съчетание с оптимистична тенденция към устойчиви практики. Изглежда, че този крайъгълен камък може би е бил постигнат наскоро.

На 14 септември в тема в X (Twitter) анализаторът на Bloomberg Джейми Коутс подчерта, че възобновяемите източници вече представляват повече от половината от енергията, използвана при добива на Биткойн. Това постижение е съпроводено с намаляване на емисиите и забележителен скок в скоростта на хеширане. 

Коутс обясни това преминаване към възобновяема енергия с разселването на миньорите от Китай, след като забраната за добив в страната влезе в сила през 2021 г. Освен това различни държави, сред които Салвадор, Бутан, Оман и Обединените арабски емирства, започнаха да инвестират в добива на Биткойн като средство за монетизиране на излишната и блокирана енергия.

Енергийният бенчмарк от 50% може потенциално да проправи пътя за по-широко приемане на Биткойн от големите световни корпорации.

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, собственик на X и основател на SpaceX, по-рано заяви, че Tesla ще спре плащанията с Биткойн през май 2021 г., като се позова на опасения относно нарастващата зависимост от изкопаеми горива за добива и транзакциите с Биткойн. 

По онова време той установи изискване за праг на устойчива енергия от 50%, преди компанията да обмисли възобновяване на плащанията в Биткойн. Въпреки че Мъск призна положителната тенденция към по-чисти енергийни източници, нямаше публични индикации, че Tesla преразглежда политиката си по отношение на плащанията в BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

MicroStrategy продава собствените си акции за да купи Биткойн за близо $150 милиона

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро обяви придобиването на 5,445 Биткойн (BTC) токена на средна цена от $27,053.

септември 26, 2023 6:00 2 мин. четене

Събужда ли се Биткойн и ще започне ли бичи пазар?

През последните няколко дни Биткойн остана в тесен търговски диапазон, въпреки че S&P 500 отбеляза четиридневен спад.

септември 25, 2023 14:00 2 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Ето кой е най-големият притежател на Биткойн в света

Coinbase, виден играч във финансовата индустрия, се откроява като една от водещите структури, участващи в операции с криптовалути.

септември 25, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.