НАЧАЛО Алткойни

Ето защо Ripple не може да манипулира цената на XRP

септември 16, 2023 10:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Ripple не може да манипулира цената на XRP

Видна фигура в общността на XRP и блокчейн анализатор, известен като "Crypto Eri" предложи прозрения за това защо, противно на някои обществени мнения, Ripple няма възможност да упражнява контрол върху цената на XRP.

Crypto Eri се включи в X (преди това Twitter), за да сподели своята гледна точка. Тя подчерта, че “децентрализираните криптоактиви като XRP не могат да бъдат диктувани от цените им“. Вместо това стойността на XRP се диктува от прилива и отлива на търсенето и предлагането на глобалния отворен пазар, като понякога се влияе от фактори като търговска активност, настроения, нива на приемане, новини и ликвидност.

XRP е собственият токен на екосистемата на Ripple. Някои членове на крипто общността по-рано твърдяха, че крипто компанията притежава способността да манипулира цената на XRP. Въпреки това про-XRP блокчейн анализаторът разсея това схващане чрез своя туит. Освен това тя посочи, че разпространението на “подвеждаща фалшива ценова шумотевица” за съжаление е достигнало безпрецедентни нива.

Crypto Eri подчерта, че токена XRP функционира в децентрализирана рамка. Поради това Ripple не разполага със средства за определяне на цената на токена, тъй като притежава минимален контрол, въпреки че е негов емитент. Вместо това, както спомена тя, подобни криптоактиви реагират на силите на “динамиката на търсенето и предлагането“.

Това означава, че цената на даден токен в крайна сметка се определя от интереса на търговците към този конкретен актив. Именно тук се появява концепцията за определяне на цените, тъй като взаимодействието между купувачите и продавачите обикновено установява справедливата пазарна стойност на даден актив.

Хипотетичен сценарий за манипулиране на цените

Друга видна фигура в общността на XRP, “Mickle“, по-рано сподели туит (преди туита на Crypto Eri), за да подчертае неправдоподобността на теорията за “манипулиране на цените“. Лицето отбеляза, че ако дадена криптовалута е податлива на манипулиране на цените, това би довело до “безкраен паричен срив”.

На шега той предположи, че ако манипулирането на цените беше възможно, той би могъл без усилие да създаде форк на XRPL и да определи “цена на XRP2.0 на $1,000,000“.

В отговор на туита на Mickle друг потребител повдигна идеята за изкуствено влияние на Ripple върху цената на XRP и предостави спекулативна аналогия с ОПЕК, определяща цените на петрола. Той доразви темата в последващ туит, като предположи, че лица с дълбоки джобове или координирани усилия на влиятелни структури биха могли потенциално да повлияят на цената на актива.

Тази гледна точка предполага, че Ripple теоретично може да установи цената на XRP, като се намеси на пазара на XRP и закупи токена на стойност, по-висока от справедливата му пазарна стойност. Crypto Eri претегли тази теза, като призна, че в миналото са правени опити за изкуствено манипулиране на цените. Въпреки това тя твърди, че ролята на арбитрите на крипто пазара не може да бъде подценявана, тъй като тези търговци в крайна сметка възстановяват равновесието и коригират всякакви ценови диспропорции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Google Cloud официално стана валидатор в блокчейна на Polygon (MATIC)

Google Cloud наскоро стана официален валидатор на Polygon (MATIC) – блокчейн от втори слой, използващ мрежа за доказване на залог (PoS).

октомври 1, 2023 21:00 1 мин. четене

3 криптовалути с потенциал да превърнат $50 в $5,000 до 2026 г.

Криптовалути като Uniswap (UNI) и ApeCoin (APE) се развиват добре, но все пак според анализаторите VC Spectra (SPCT) има по-обещаващи бичи перспективи. Ето защо!

октомври 1, 2023 20:01 4 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Dogecoin от изкуствен интелект

Въпреки продължителния мечи пазар, Dogecoin (DOGE) успя да запази позицията си сред десетте най-големи криптовалути по пазарна капитализация. 

октомври 1, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.