НАЧАЛО Биткойн

Ще успее ли Биткойн халвингът да създаде нови милионери?

25.02.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще успее ли Биткойн халвингът да създаде нови милионери?

След като първоначалното вълнение около стартирането на нови борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) започва да отслабва, вниманието се насочва към предстоящото през април халвинг събитие на BTC.

Тъй като халвингът намалява издаването на нови токени, много анализатори смятат, че това събитие може да повиши стойността на флагманската криптовалута още повече.

Специалистите на Grayscale, емитент на Биткойн ETF, предполагат, че това халвинг събитие може да има по-съществено въздействие от предишните. Въпреки това, има причини инвеститорите да бъдат предпазливи по отношение на това да очакват твърде много от събитието, което може да доведе до разочарование сред крипто инвеститорите.

1. Динамика на пазара

Неотдавнашните събития, като например одобрението на спот Биткойн ETF от SEC, демонстрират как пазарът е склонен да предвижда и оценява значими събития много преди те да се случат. Скокът на цената на Биткойн, довел до одобрението на ETF, илюстрира това явление. По подобен начин очакването на халвинг събитието може вече да е отразено в текущата цена на BTC, което може да доведе до слаба реакция, когато то действително се случи.

2. Макрофактори

Анализът на Grayscale подчертава връзката между предишни халвинг събития и по-широките макроикономически условия. Например, халвинга през 2020 г. съвпадна с началото на Ковид пандемията, придружена от значителни правителствени мерки за стимулиране, които вляха ликвидност на финансовите пазари, включително криптовалутите. Това подсказва, че външни фактори, а не самото халвинг събитие, може да са били основните двигатели на ценовите движения на BTC през тези периоди.

3. Исторически прецедент

Макар че в исторически план Биткойн е преживявал ценови ръстове след събития, свързани с халвинга, резултатите от миналото не гарантират бъдещи такива. Предположението, че Биткойн неизбежно ще се покачва след всяко халвинг събитие, подобно на хвърляне на монета, което дава един и същ резултат многократно, не отчита сложността на пазарната динамика и развиващия се пейзаж на криптовалутите.

Нещо повече, при положение че халвинг събитията ще продължат до 2140 г., не е реалистично да се очаква Биткойн да достига последователно нови исторически върхове във всеки следващ цикъл.

Въпреки тези съображения в доклада на Grayscale се признава потенциалното въздействие на новите ETF-и върху динамиката на търсенето и предлагането на BTC. Наличието на тези ETF-и би могло да смекчи натиска от продажби от страна на миньорите след халвинг събитията, което потенциално би подкрепило цената на Биткойн в дългосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Бившият директор на Twitter разкри нова система за копаене на Биткойн

Компанията за разплащания Block, известна преди като Square, разкри намерението си да разработи система за добив на Биткойн (BTC) в отговор на предизвикателствата, пред които са изправени майнинг компаниите.

24.04.2024 12:40 1 мин. четене

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.