НАЧАЛО Други

Ще свидетелства ли Сам Банкман-Фрийд пред Конгреса

декември 5, 2022 14:54 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще свидетелства ли Сам Банкман-Фрийд пред Конгреса

Сам Банкман-Фрийд, основател и бивш главен изпълнителен директор на фалиралата борса за криптовалути FTX, написа в понеделник сутринта в Twitter, че може да не даде показания пред Конгреса на САЩ на 13 декември.

Банкман-Фрийд отговаряше на поканата на председателя на Комисията по финансови услуги Максин Уотърс да свидетелства на изслушване в Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите на САЩ на 13 декември.

„След като приключа с изучаването и прегледа на случилото се, ще чувствам, че е мой дълг да се явя пред комисията и да дам обяснения“, написа Банкман-Фрийд в Twitter.

Не съм сигурен, че това ще се случи до 13-ти. Но когато това стане, ще дам показания.

„В превод: той няма нищо против да лъже Андрю Рос Соркин или Джордж Стефанопулос, но да лъже пред Конгреса под клетва е по-малко привлекателно“, заяви Джейк Червински, ръководител на политиката на лобистката група Blockchain Association, реагирайки на туита на Банкман-Фрийд.

Миналата седмица Банкман-Фрийд направи публични изяви и коментари, които според него противоречат на съветите на правния му екип.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Бившият директор на FTX US търси финансиране за нов проект


В сряда опозореният основател заяви на DealBook срещата на New York Times, че „не е смесвал съзнателно средства“, в отговор на твърденията за търговия с депозити на клиенти на Alameda Research, брокерското звено на FTX.

Оттогава Банкман-Фрийд даде множество интервюта и се включи в дискусии на живо, организирани публично в Twitter.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене