Home

Ще свидетелства ли Сам Банкман-Фрийд пред Конгреса

05.12.2022 14:54 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще свидетелства ли Сам Банкман-Фрийд пред Конгреса

Сам Банкман-Фрийд, основател и бивш главен изпълнителен директор на фалиралата борса за криптовалути FTX, написа в понеделник сутринта в Twitter, че може да не даде показания пред Конгреса на САЩ на 13 декември.

Банкман-Фрийд отговаряше на поканата на председателя на Комисията по финансови услуги Максин Уотърс да свидетелства на изслушване в Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите на САЩ на 13 декември.

“След като приключа с изучаването и прегледа на случилото се, ще чувствам, че е мой дълг да се явя пред комисията и да дам обяснения”, написа Банкман-Фрийд в Twitter.

Не съм сигурен, че това ще се случи до 13-ти. Но когато това стане, ще дам показания.

“В превод: той няма нищо против да лъже Андрю Рос Соркин или Джордж Стефанопулос, но да лъже пред Конгреса под клетва е по-малко привлекателно”, заяви Джейк Червински, ръководител на политиката на лобистката група Blockchain Association, реагирайки на туита на Банкман-Фрийд.

Миналата седмица Банкман-Фрийд направи публични изяви и коментари, които според него противоречат на съветите на правния му екип.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Бившият директор на FTX US търси финансиране за нов проект


В сряда опозореният основател заяви на DealBook срещата на New York Times, че “не е смесвал съзнателно средства”, в отговор на твърденията за търговия с депозити на клиенти на Alameda Research, брокерското звено на FTX.

Оттогава Банкман-Фрийд даде множество интервюта и се включи в дискусии на живо, организирани публично в Twitter.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

БРИКС: Русия отправя предупреждение за крипто добивa

БРИКС и по-специално Русия изразиха загриженост относно въздействието на добива на криптовалути върху енергийната инфраструктура, като подчертаха необходимостта от по-строги правила.

18.07.2024 6:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.