НАЧАЛО Алткойни

Ще стане ли Етериум добра алтернатива за съхранение на стойност?

декември 19, 2022 6:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще стане ли Етериум добра алтернатива за съхранение на стойност?

Въпреки рязкото понижение на цената на Етериум (ETH) през 2022 г., повечето инвеститори са оптимистично настроени към актива и очакват стойността му да се повиши значително с времето.

Според данни на Glassnode е възможно ETH постепенно да се превърне в запас от стойност въз основа на обема на криптовалутата, който се държи от дългосрочни инвеститори.

При положение, че Етериум се е понижил с повече от 70% от историческия си връх по време на настоящия пазарен цикъл, човек би си помислил, че инвеститорите масово ще разпродадат актива, за да възстановят средствата си.

HODL waves

Данните за HODL вълните (метрика, използвана за измерване на броя на инвеститорите, притежаващи определен дигитален актив) на Glassnode обаче показаха, че дългосрочните инвеститори (тези, които държат актива без да го търгуват повече от шест месеца) понастоящем държат 80% от предлагането на алткойна, което е много сходно с нивото на мечия пазар от 2018 г.

Фактът, че много дългосрочни притежатели все още не са продали притежанията си, предполага тяхната убеденост в дългосрочната стойност на ETH.

Това е признак, характерен за Биткойн (BTC), където дългосрочните притежатели обикновено се задържат през трудните периоди, защото вярват, че активът е ценен в дългосрочен план.

Какво правят дългосрочните Етериум инвеститори?

Междувременно ETH инвеститорите, които държат от 1-2 години, най-вероятно са потънали, като се има предвид вероятното изкупуване по време на бичия период през 2021 г. и началото на 2022 г. Високите нереализирани загуби може да са попречили на тази група хора да продава.

Общото предлагане за тази група отбеляза значителен скок през юли 2022 г., когато активът се търгуваше предимно над $1,000. Тези инвеститори сега притежават 40 милиона ETH, подобно на сумата, притежавана от BTC притежателите, които са държали актива поне една година.

Какво индикират загубите на Етериум инвеститорите?

Данните на Glassnode също така показаха, че общото предлагане на алткойна на загуба в момента е 44 милиона токена, което е лек спад спрямо пика на цикъла от 50 милиона през юни.

Това бледнее значително пред броя, регистриран по време на Covid -19 пандемията и мечия пазар през 2019 г., когато загубите в предлагането надхвърлиха 72 милиона Етериум.

С по-малките загуби въпреки рязкото понижение на ETH през 2022 г. повечето инвеститори са настроени оптимистично към актива и очакват стойността му да се повиши значително с времето.

Бичите настроения също са свързани с факта, че предлагането на Етериум е било дефлационно няколко пъти след Сливането. Анализаторите смятат, че повишената мрежова активност ще доведе до трайно дефлационно предлагане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Solana (SOL): Кит прехвърля стотици милиони след значително обявление

Между два неидентифицирани портфейла е извършен огромен трансфер на токени Solana (SOL), след като Solana си е осигурила сътрудничество със софтуерния гигант Brave.

февруари 9, 2023 9:09 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Този алткойн нарасна с над 140% за последните 30 дни – каква е причината?

ImmutableX (IMX) поскъпна с около 140% през последните тридесет дни. Дали е възможно подобренията на мрежата да са допринесли за това?

февруари 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Защо цената на The Graph (GRT) е в такъв възход?

The Graph (GRT) се представя изключително добре днес след освобождаване на заключени токени и тяхното прехвърляне. Според анализатори на веригата екипът също така е изпращал големи количества токени към Coinbase.

февруари 8, 2023 18:00 2 мин. четене