НАЧАЛО Други

Ще се премести ли Monero в GitLab след сделката на Microsoft?

юни 6, 2018 10:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще се премести ли Monero в GitLab след сделката на Microsoft?

В масивна сделка на стойност 7,5 милиарда долара, Microsoft са придобили GitHub, хранилището за кодове и отворения център за разработчици.

Microsoft и GitHub

Според Twitter, този ход кара някои програмисти да се притесняват и може да създаде проблеми за ориентираните към криптовалуатата Monero, която използва платформата.

Microsoft поема голяма част от отговорността при придобиването. Главният изпълнителен директор на компанията Сатя Надела обясни в публикация в блог, в който подробно се описва ходът. Компанията GitHub, базирана в Сан Франциско, която позволява на разработчиците да дават своя принос и да откриват нов код, е място за програмисти от целия свят. Всъщност повече от 28 милиона разработчици използват GitHub като хранилище. Microsoft иска това да продължи, като плановете да позволят на разработчиците да си сътрудничат и да внедрят своя код в облака, пише Надела.

Той добави, че GitHub ще остане отворен и ще работи независимо, въпреки че не всеки е убеден.

Нат Фридман, съосновател на startup-а за разработката на мобилни приложения Xamarin, придобит от Microsoft през 2016 г., ще ръководи бизнеса като главен изпълнителен директор. Съоснователят на GitHub, Крис Уанстърт, остава в Microsoft като технически сътрудник, фокусиран върху неназовани стратегически софтуерни инициативи.

Независимо от увереността на Надела, тъй като сделката е била обявена, съобщенията от технологичните блогове показват, че друго хранилище за кодове, GitLab, най-големият конкурент на GitHub, е видяло ръст в използването на платформата им.

Monero

Monero (XMR) е криптовалута, предназначена да бъде анонимна. С Monero, потребителите не трябва да се доверяват на трети страни, за да държат средствата си в безопасност. За разлика от някои водещи криптовалути, блокчейна на Monero „поглъща“ всички адреси за получаване, изпращане и транзакционни суми, за да осигури допълнителна поверителност на потребителите си. По този начин никой не може да свърже блокчейна на Monero с конкретен потребител или да направи съвпадение на идентичността в реалния свят.

Това, както и фактът, че токена може да се добива у дома без необходимост от специализирани съоръжения за добив, прави монетата все по-популярна. Според CoinMarketCap.com, Monero в момента има пазарна капитализация от близо 2,7 милиарда долара.

Малко след обявяването на придобиването бе открит разговор с Reddit с въпроса: „Microsoft ще купи Github. Мислите ли, че Monero трябва да остане на GitHub или да си тръгне?

В отговор на това, член на основния екип на XMR заяви, че е възможно преминаване към GitLab, ако това искат разработчиците на монетите.

Разработчикът добави, че Monero вече има огледален код на GitLab, което теоретично ще направи прехода безпроблемен. Според TechCrunch опасенията вероятно ги има, защото някои хора вярват, че Microsoft има съмнителна история относно продуктите на други хора. Надела, обаче, не е съгласен, като пише в официалното съобщение:

Microsoft е първа компания за разработчици и чрез обединяване на силите си с GitHub ние засилваме ангажимента си към свободата, откритостта и иновациите на предприемачите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене