НАЧАЛО Други

Ще се премести ли Monero в GitLab след сделката на Microsoft?

юни 6, 2018 10:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще се премести ли Monero в GitLab след сделката на Microsoft?

В масивна сделка на стойност 7,5 милиарда долара, Microsoft са придобили GitHub, хранилището за кодове и отворения център за разработчици.

Microsoft и GitHub

Според Twitter, този ход кара някои програмисти да се притесняват и може да създаде проблеми за ориентираните към криптовалуатата Monero, която използва платформата.

Microsoft поема голяма част от отговорността при придобиването. Главният изпълнителен директор на компанията Сатя Надела обясни в публикация в блог, в който подробно се описва ходът. Компанията GitHub, базирана в Сан Франциско, която позволява на разработчиците да дават своя принос и да откриват нов код, е място за програмисти от целия свят. Всъщност повече от 28 милиона разработчици използват GitHub като хранилище. Microsoft иска това да продължи, като плановете да позволят на разработчиците да си сътрудничат и да внедрят своя код в облака, пише Надела.

Той добави, че GitHub ще остане отворен и ще работи независимо, въпреки че не всеки е убеден.

Нат Фридман, съосновател на startup-а за разработката на мобилни приложения Xamarin, придобит от Microsoft през 2016 г., ще ръководи бизнеса като главен изпълнителен директор. Съоснователят на GitHub, Крис Уанстърт, остава в Microsoft като технически сътрудник, фокусиран върху неназовани стратегически софтуерни инициативи.

Независимо от увереността на Надела, тъй като сделката е била обявена, съобщенията от технологичните блогове показват, че друго хранилище за кодове, GitLab, най-големият конкурент на GitHub, е видяло ръст в използването на платформата им.

Monero

Monero (XMR) е криптовалута, предназначена да бъде анонимна. С Monero, потребителите не трябва да се доверяват на трети страни, за да държат средствата си в безопасност. За разлика от някои водещи криптовалути, блокчейна на Monero „поглъща“ всички адреси за получаване, изпращане и транзакционни суми, за да осигури допълнителна поверителност на потребителите си. По този начин никой не може да свърже блокчейна на Monero с конкретен потребител или да направи съвпадение на идентичността в реалния свят.

Това, както и фактът, че токена може да се добива у дома без необходимост от специализирани съоръжения за добив, прави монетата все по-популярна. Според CoinMarketCap.com, Monero в момента има пазарна капитализация от близо 2,7 милиарда долара.

Малко след обявяването на придобиването бе открит разговор с Reddit с въпроса: „Microsoft ще купи Github. Мислите ли, че Monero трябва да остане на GitHub или да си тръгне?

В отговор на това, член на основния екип на XMR заяви, че е възможно преминаване към GitLab, ако това искат разработчиците на монетите.

Разработчикът добави, че Monero вече има огледален код на GitLab, което теоретично ще направи прехода безпроблемен. Според TechCrunch опасенията вероятно ги има, защото някои хора вярват, че Microsoft има съмнителна история относно продуктите на други хора. Надела, обаче, не е съгласен, като пише в официалното съобщение:

Microsoft е първа компания за разработчици и чрез обединяване на силите си с GitHub ние засилваме ангажимента си към свободата, откритостта и иновациите на предприемачите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

Авторът на „Черният лебед“ и „Антикрехкост“ Насим Талеб е изключително негативно настроен към акциите на борсата Coinbase.

ноември 28, 2022 13:03 1 мин. четене

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене