Home

Ще продължи ли Саудитска Арабия да използва долари при търговията с петрол?

18.06.2024 21:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще продължи ли Саудитска Арабия да използва долари при търговията с петрол?

След като договорът за петродолара не беше повторно подписан, ще продължи ли Саудитска Арабия да приема американската валута за търговията с петрол?

Терминът „петродолар“ често се използва във финансовите дискусии, особено сега, когато 50-годишното споразумение със Саудитска Арабия приключи. Краят на договорът позволява на страната да приема местни валути за търговия с петрол.

Според много икономисти прекратяването на споразумението не значи непременно разграничаване от използването на зелените пари от страна на Саудитска Арабия.

Пол Донован, главен икономист в UBS Global Wealth Management коментира спекулациите за спад при щатския долар след края на споразумението:

Историята изглежда започна от света на криптовалутите. Много крипто спекуланти отчаяно искат да повярват в гибелта на долара.

Той обясни още, че местната валута на Саудитска Арабия, риалът, остава обвързана със щатския долар. Също така финансовите активи на Саудитска Арабия са предимно в щатски долари.

Той смята, че резервният статут на щатския долар зависи от начина, по който се съхраняват парите, а не от валутата, която се използва за транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.