НАЧАЛО Финтех

Ще продължи ли Европа да бъде водеща в разработването на Web3?

май 2, 2022 16:47 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще продължи ли Европа да бъде водеща в разработването на Web3?

Десет от 30-те най-добри Web3 града по света са базирани в Европа и това доказва, че регионът бързо става доминиращ в пространството на Web3 технологиите.

Масовият приток на финансиране към базирани в Европа Web3 стартъпи също е основен фактор за това доминиране според европейската фирма за рисков капитал Rockaway Blockchain Fund в последните изявления преди конференцията и хакатон „Gateway to Cosmos“ в Прага.

Сред сферите на Web3, които се очаква да претърпят масово разширяване в региона, фигурират криптовалути, DeFi и NFT в допълнение към изкуствения интелект, IoT и машинното самообучение.

Много страни се състезават да предложат най-благоприятната оперативна среда за крипто предприятията, като доклад за първото тримесечие на Coinclub класира Германия на първо място, що се отнася до [откриването на крипто бизнес]„, се казва в изявлението.

НЕ ИЗПУСКАЙ
Wikipedia забрани даренията в криптовалути 

Според статистиката на Web3.career, градовете Лондон, Берлин, Амстердам, Цюрих и Талин са класирани сред най-добрите градове в Web3 пространството по отношение на броя на обявите за работа. Лондон е номер 4 с 992 обяви за работа, Берлин номер 6 със 737, Амстердам номер 18 със 130 и Цюрих номер 22 с 96 обяви.

Европа преживява растеж в индустрията на Web3 не само по отношение на обявите за работа, но и във финансирането на стартъпи. Уебсайтът EU-Startups документира десетки базирани в ЕС Web3 стартъпи, които успешно набираха финансиране от венчър фондове от началото на тази година. Примерите включват Staex, Creandum, Kleoverse, Klima и Aisti. Други фактори включват регулаторна рамка, която е настроена да насърчи растежа на тази технология, въпреки че това може да забави специфични крипто разработки.

Европа продължава да определя дневния ред, когато става дума за иновации в Web3„, каза Душан Ковачич, главен инвестиционен директор в Rockaway Blockchain Fund.

С регламента на ЕС за MiCA, настроен да осигури ясна и последователна регулаторна рамка за криптовалутите, регионът ще продължи да утвърждава своето място като водещ глобален център за Web3 компании за установяване на операции.

Конференцията в Прага също ще се стреми да надграждава тези разработки, като предоставя необходимите обучение, ресурси и инструменти за регионалните разработчици да работят в мрежа и да увеличат своя талант и умения на Web3 разработчици.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Има огромен отлив на средства от DeFi сектора

Очаква се регионът на ЕС да се включи в глобалната експанзия на Web3 индустрията според Rockaway Blockchain Fund. Например, глобалната екосистема за разработчици на Web3 нарасна значително през последните 12 месеца, като броят на активните месечни разработчици нарасна със 75% през последните 12 месеца. Ежедневните активни адреси също са нараснали досега с 65% годишно от 2020 г.

Освен това, потоците на финансиране към общи технологични стартъпи са нараснали с повече от 150% на годишна база с над $110 милиарда, инвестирани в тях само тази година. Това представлява 18% от световния дял за рисков капитал. Само страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) осигуриха рекордните 5.4 милиарда евро финансиране за технологични стартъпи тази година, което представлява 2.4x увеличение в сравнение с данните за 2020 г. Следователно цялостният растеж на финансирането на тегнологични стартъпи ще играе жизненоважна роля в разширяването на Web3.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

Майк Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че секторът на децентрализираните финанси (DeFi) в крипто пространството в крайна сметка ще ‘излезе начело’.

септември 27, 2022 9:58 1 мин. четене

Очаква се 1 милион австралийци да влезнат в крипто до една година

В началото на юли в новото проучване бяха анкетирани 2,609 австралийци на възраст над 18 години, като 548 от участниците в извадката бяха определени като настоящи притежатели на криптовалути.

септември 26, 2022 21:46 1 мин. четене

Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

Разрастването на сектора на финансовите технологии залива света като приливна вълна, носейки със себе си портфейли за дигитални плащания, инвестиционни платформи и криптовалутни борси.

септември 21, 2022 10:30 1 мин. четене

Ledger влизат в партньорство с гиганта Best Buy

Компанията, която предлага крипто портфейлите Ledger, си партнира с водещия търговец на дребно на потребителска електроника и софтуерни устройства Best Buy, за да направи портфейлите Ledger леснодостъпни за милиони потребители.

септември 20, 2022 20:45 1 мин. четене