НАЧАЛО Финтех

Ще продължи ли Европа да бъде водеща в разработването на Web3?

МАЙ. 2, 2022 16:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще продължи ли Европа да бъде водеща в разработването на Web3?

Десет от 30-те най-добри Web3 града по света са базирани в Европа и това доказва, че регионът бързо става доминиращ в пространството на Web3 технологиите.

Масовият приток на финансиране към базирани в Европа Web3 стартъпи също е основен фактор за това доминиране според европейската фирма за рисков капитал Rockaway Blockchain Fund в последните изявления преди конференцията и хакатон "Gateway to Cosmos" в Прага.


Сред сферите на Web3, които се очаква да претърпят масово разширяване в региона, фигурират криптовалути, DeFi и NFT в допълнение към изкуствения интелект, IoT и машинното самообучение.


"Много страни се състезават да предложат най-благоприятната оперативна среда за крипто предприятията, като доклад за първото тримесечие на Coinclub класира Германия на първо място, що се отнася до [откриването на крипто бизнес]", се казва в изявлението.

НЕ ИЗПУСКАЙ
Wikipedia забрани даренията в криптовалути 


Според статистиката на Web3.career, градовете Лондон, Берлин, Амстердам, Цюрих и Талин са класирани сред най-добрите градове в Web3 пространството по отношение на броя на обявите за работа. Лондон е номер 4 с 992 обяви за работа, Берлин номер 6 със 737, Амстердам номер 18 със 130 и Цюрих номер 22 с 96 обяви.


Европа преживява растеж в индустрията на Web3 не само по отношение на обявите за работа, но и във финансирането на стартъпи. Уебсайтът EU-Startups документира десетки базирани в ЕС Web3 стартъпи, които успешно набираха финансиране от венчър фондове от началото на тази година. Примерите включват Staex, Creandum, Kleoverse, Klima и Aisti. Други фактори включват регулаторна рамка, която е настроена да насърчи растежа на тази технология, въпреки че това може да забави специфични крипто разработки.


"Европа продължава да определя дневния ред, когато става дума за иновации в Web3", каза Душан Ковачич, главен инвестиционен директор в Rockaway Blockchain Fund.


"С регламента на ЕС за MiCA, настроен да осигури ясна и последователна регулаторна рамка за криптовалутите, регионът ще продължи да утвърждава своето място като водещ глобален център за Web3 компании за установяване на операции.


Конференцията в Прага също ще се стреми да надграждава тези разработки, като предоставя необходимите обучение, ресурси и инструменти за регионалните разработчици да работят в мрежа и да увеличат своя талант и умения на Web3 разработчици.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Има огромен отлив на средства от DeFi сектора


Очаква се регионът на ЕС да се включи в глобалната експанзия на Web3 индустрията според Rockaway Blockchain Fund. Например, глобалната екосистема за разработчици на Web3 нарасна значително през последните 12 месеца, като броят на активните месечни разработчици нарасна със 75% през последните 12 месеца. Ежедневните активни адреси също са нараснали досега с 65% годишно от 2020 г.


Освен това, потоците на финансиране към общи технологични стартъпи са нараснали с повече от 150% на годишна база с над $110 милиарда, инвестирани в тях само тази година. Това представлява 18% от световния дял за рисков капитал. Само страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) осигуриха рекордните 5.4 милиарда евро финансиране за технологични стартъпи тази година, което представлява 2.4x увеличение в сравнение с данните за 2020 г. Следователно цялостният растеж на финансирането на тегнологични стартъпи ще играе жизненоважна роля в разширяването на Web3.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Какво правят китовете, за да трупат приходи дори по време на висока волатилност?

Тъй като тези потребители имат повече ликвидност за разпространение, те са по-нетърпеливи да се възползват от yield-farming с нисък риск. Тези опции обаче са достъпни за всеки, независимо колко крипто...
МАЙ. 16, 2022 20:43 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs разкриха 40% ръст на експозицията към крипто от институционални инвеститори

От анкетираните клиенти на Goldman 51% посочиха, че са били изложени към крипто, спрямо 40% миналата година. 60% от 172 анкетирани клиенти отговориха, че очакват да увеличат своята експозиция към диги...
МАЙ. 4, 2022 07:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съоснователят на Plaid разкрива нова финтех банка

Хокей напусна ролята си на CTO в Plaid през 2019 г. и прекара последните три години като главен изпълнителен директор със съпругата си Ани, изграждайки национално чартираната “инфраструктурна банка” C...
АПР. 30, 2022 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръст в търсенето на базирани на XRP продукти

В ново интервю за Bloomberg Гарлингхаус каза, че Ripple се радва на рекорден растеж въпреки съдебния процес на SEC, в който се твърди, че XRP е ценна книга и осакатява операциите на компанията в САЩ.С...
АПР. 29, 2022 16:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света