НАЧАЛО Други

Ще има ли глоби за изпълнителите директори на Ripple след края на делото?

декември 9, 2022 16:41 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще има ли глоби за изпълнителите директори на Ripple след края на делото?

Саша Ходър, основател на адвокатската кантора Hodder, започна дискусия в Twitter за това дали шефовете на Ripple - Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен - са изправени пред глоби в съдебната си битка със SEC и какви биха могли да бъдат те. 

Ходър туитна, че ако Ripple загуби делото, Ларсен ще дължи на SEC $450 милиона, а Гарлингхаус $150 милиона.

В оригиналната жалба на Комисията по ценни книжа и борси от декември 2020 г. са посочени имената на Ларсен, съосновател, председател и бивш главен изпълнителен директор на компанията и Гарлингхаус, настоящ главен изпълнителен директор на компанията. И двамата са обвинени, че са извършили лични нерегистрирани продажби на XRP на обща стойност около $600 милиона.

Джеръми Хоган, адвокат на общността на XRP коментира, че SEC има по-различни и по-трудни правни стандарти за доказване срещу Ларсен и Гарлингхаус, отколкото срещу самата компания. Според него Ripple може да загуби, а отделните ответници все още биха могли да спечелят.

Трудностите в делото са за SEC, а не за Ripple

Адвокат Джон Дийтън, който активно участва в съдебния спор от името на 75,000 инвеститори добави, че съдия Торес ще трябва да заключи, че двамата главни изпълнителни директори са били небрежни и не са знаели, че XRP е ценна книга.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини


Дийтън описа подробно защо съдията никога не може да заключи, че двамата изпълнителни директори са действали безразсъдно. Той също така изложи, че на служителите на SEC е било разрешено да притежават и търгуват с XRP до март 2019 г.

През 2014 г. Службата за правителствена отчетност (USGAO) класифицира XRP като „дигитална валута, използвана в децентрализирана платежна система, наречена Ripple„.

Година по-късно FinCEN и Министерството на правосъдието се споразумяха с Ripple и обявиха XRP за дигитална валута. Това принуди Ripple да регистрира своите продажби на токена във FinCEN, а не в SEC.

През 2018 г. последва речта на Хинман, в която бившият директор на отдела за корпоративни финанси в SEC заяви, че Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) не са ценни книжа.

Също така през 2019 г. SEC публикува рамка за дигиталните активи. В нея се посочва, че всеки крипто актив, който може да се използва за плащания и като заместител на фиатна валута, „е малко вероятно да отговаря на тестовете на Хауи“.

Дийтън също предполага, че действията на комисията срещу двамата ръководители са били „личен“ въпрос и по никакъв начин не са ѝ помогнали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене