НАЧАЛО Финтех

Ще има голям обрат за крипто пазарите – Кати Ууд

януари 25, 2023 12:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще има голям обрат за крипто пазарите – Кати Ууд

Главният изпълнителен директор на компанията за инвестиции в криптовалути и технологии ARK Invest прогнозира, че през тази година ще настъпи значителна промяна в стойността на криптоактивите поради спада на инфлацията и промяната в паричната политика на Фед.

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на ARK Invest и главен директор по инвестициите, сподели макроикономическа прогноза чрез видео в блога на фирмата, което беше публикувано на 23 януари.

Тя заяви, че има няколко признака, сочещи към намаляване на инфлацията, което намеква, че Фед ще спре да повишава лихвените проценти.

Тъй като макроикономическите перспективи се подобряват и финансовите ограничения се облекчават, това би било положително за рисковите активи като криптовалутите.

Тя каза също, че компанията очаква инфлацията да намалее до целевото равнище от 2%, определено от Фед.

Въпреки това Ууд е на мнение, че инфлацията може да се понижи под това равнище и може би ще премине в отрицателна територия, тъй като паричното предлагане намалява.

Тя заяви, че сега пазарът очаква сигнал от Федералния резерв, и добави, че “очакваме това да се случи през първата половина на 2023 г.”.

Тя каза, че портфейлите, които ARK Invest управлява, би трябвало да се представят доста добре в случай, че лихвените проценти паднат под прогнозите.

ARK управлява не само фонд за крипто активи, но и блокчейн рисков инвестиционен фонд, фонд за подривни иновации и шест активни борсово търгувани фонда (ETF), които са съсредоточени върху технологиите и финтех.

Докато това се случваше, главният футурист на ARK Брет Уинтън обсъждаше изкуствения интелект (ИИ) и заяви, че напредъкът в тази област ще се засили през 2023 г.

Освен това той прогнозира, че през тази година криптоактивите ще претърпят значителна промяна към по-добро.

Публичните блокчейн мрежи, криптовалутите, които в момента преживяват бурен момент, вероятно ще изпъкнат още повече поради своята оскъдност в ерата на изобилието.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Кой ще поеме контрол над пазара – биковете или мечките?


По-нататък той каза, че винаги, когато има промяна в макросредата и Федералният резерв “смени позицията си”, има по-голяма възможност за “растеж и реализиране на стойност вътре в зоната на рисковите и публичните пазари”.

Ууд стигна до заключението, че последните технически постижения ще доведат до дефлация, което от своя страна ще “създаде бум на стоките и услугите, свързани с тези иновации”.

Последното действие, предприето от ARK Invest, беше да реализира печалба от част от дяловете си в Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и след това да купи 320,000 акции на Coinbase (COIN), които сега се оценяват на около $17.6 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Telegram Wallet Bot вече поддържа транзакции с USDT

Потребителите на приложението за съобщения Telegram вече могат да изпращат и получават Tether (USDT) в чатовете си. Понастоящем Tether е най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация.

март 24, 2023 13:15 2 мин. четене

Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане

Curve, финансово супер приложение с четири милиона клиенти в 31 европейски държави, обяви ново партньорство с компанията за безконтактни плащания Digiseq.

март 22, 2023 13:05 2 мин. четене

Нигерийците вече могат да купуват криптовалути безопасно с MetaMask и MoonPay

ConsenSys обяви, че MetaMask, в партньорство с Web3 компанията за плащания MoonPay, разширява услугите си в Нигерия.

март 22, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене