НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Кой ще поеме контрол над пазара – биковете или мечките?

януари 25, 2023 7:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Кой ще поеме контрол над пазара – биковете или мечките?

Цената на Биткойн се е повишила с 40% от началото на годината досега, достигайки нивото от $23,000.

Въпреки това, при продължаващите опасения около DCG и Grayscale, както и макроикономическата несигурност, много инвеститори се съмняват в устойчивостта на скорошното ценово рали.

С по-високите цени може да се повиши мотивацията сред инвеститорите да използват настоящото ценово равнище за излизане и прибиране на печалби, особено след дългия и болезнен мечи пазар през 2022 г., както Glassnode посочи в своя доклад.

Популярната фирма за анализи разглежда в най-новото си проучване дали неотдавнашният отскок на Биткойн над цената, която за последно е виждал преди срива на FTX, е капан за бикове или наистина на хоризонта се задава нов период на подем.

Какво сочат данните за блокчейна на Биткойн?

Glassnode отбеляза в доклада си, че неотдавнашният ценови скок в диапазона $21,000-$23,000 е довел до възстановяването на няколко ценови модела, които в миналото са индикирали за промяна в поведението на притежателите.

Компанията разглежда цената на инвеститорите и делтата на цената, като отбелязва, че по време на мечия пазар от 2018-2019 г. цената се движи в границите на диапазона на инвеститорската цена и делтата на цената за подобен период от време (78 дни), както и в момента (76 дни).

Според Glassnode това може да означава, че най-лошото от мечия пазар е зад нас.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн: Движението на цената наподобява това през 2019 г.


Що се отнася до устойчивостта на сегашното движение, анализът отбелязва, че неотдавнашното рали е било съпроводено с внезапно увеличение на процента на предлагането на печалба, който се е увеличил от 55% до над 67%.

Това внезапно увеличение в рамките на само 14 дни е едно от най-силните колебания в поакзателя в сравнение с предишните мечи пазари (+10.6% през 2015 г. и 8.3% през 2019 г.), което е положителен сигнал за Биткойн.

Положителни индикации за настоящия пазар

След миналогодишните събития на капитулация, когато по-голямата част от инвеститорите бяха изтласкани на загуба, сега пазарът много повече пазарни участници са на печалба, което според Glassnode е “обещаващ знак за оздравяване след силния натиск за намаляване на ливъриджа през втората половина на 2022 г.”.

По-малко оптимистичен обаче е натискът от страна на продавачите краткосрочни притежатели на Биткойн (STH), които традиционно са “влиятелен фактор при формирането на локални възстановителни (или корекционни) обрати”.

Неотдавнашният скок изтласка този показател над 97.5% в печалба за първи път от историческия му връх през ноември 2021 г., което масово увеличава вероятността от натиск от страна на STH.

Дългосрочните притежатели на Биткойн (LTH) отново са над разходната база на текущите цени след 6 и половина месеца, която е на ниво $22,600. Това означава, че средният LTH сега е малко над разходната си база за придобиване на актива. Всъщност настоящата тенденция показва, че дъното може да е настъпило:

Като се има предвид продължителността на LTH-MVRV, търгуван под 1, и най-ниската регистрирана стойност, текущият мечи пазар е много сравним с 2018-2019 г. – поне засега.

От друга страна, миньорите използваха неотдавнашния ценови скок, за да увеличат балансите си. От 8 януари насам миньорите са продали около 5,600 BTC повече, отколкото са получили.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: „Истинското движение тепърва предстои“, твърди анализатор


В заключение изследователската фирма каза, че все още не е възможно да се направи окончателна преценка дали следващият бичи пазар е неизбежен или биковете се насочват към капан:

По-високите цени и примамливата печалба след продължителен мечи пазар обикновено мотивират предлагането да стане отново ликвидно. […] Напротив, предлагането на дългосрочни притежатели продължава да се увеличава, което може да се приеме като сигнал за сила и убеденост […].

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн временно проби $28,000 след споразумението за дълга на САЩ

Биткойн за кратко проби над $28,000 след като Белия дом успя да се споразумее за предварителна сметка за дълга на САЩ.

май 29, 2023 14:00 1 мин. четене

Може ли Биткойн да се възроди през 2023 г.?

Биткойн, най-голямата криптовалута в света, се търгува в сравнително тесен диапазон около $26,250. През последните няколко седмици актива преживя тенденция на спад поради проблеми като спрени тегления и високи такси за транзакции.

май 29, 2023 10:45 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.