НАЧАЛО Алткойни

Ще доведе ли сливането на Етериум до две нови криптовалути?

август 2, 2022 9:16 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще доведе ли сливането на Етериум до две нови криптовалути?

След няколко отлагания преминаването на Етериум към консенсусния алгоритъм за доказателство за залог (PoS) е планирано за септември 2022 г.

Тим Бейко, един от ключовите разработчици на Етериум, предположи, че 19 септември може да бъде възможна дата за „сливането„.

Това ще бъде първата част от сливането (или The Merge), когато добивът, базиран на доказателство за работа (PoW), ще бъде изключен. След това консенсусната част на Етериум ще се слее с вече съществуващата PoS верига Beacon. Въпреки това датата 19 септември не е окончателна и е възможно да има допълнителни забавяния при прехода.

BitMEX, популярна платформа за обмен на криптовалути, говори за възможността за разделяне на веригата в случай на сливане в блог публикация. Според BitMEX сливането на Етериум може да доведе до появата на монета ETH2 и монета ETHPoW. BitMEX е проучила жизнеспособността на веригата ETHPoW. Те твърдят, че веригата ETHPoW може да предостави на търговците вълнуващи възможности в краткосрочен до средносрочен план.

Въпреки това екипът признава, че новата верига на Етериум (ETHPoW) може да има технически проблеми и дългосрочната ѝ жизнеспособност може да е под въпрос. Въпреки това, всеки проблем, посочен от изследователите, изглежда има някакво решение.

Какви са някои от проблемите, с които ще се сблъска новата PoW верига на Етериум?

Един от основните проблеми е т.нар. „бомба на трудността„, която е предназначена да направи трудността за PoW добив на Етериум (ETH) постоянно по-трудна с течение на времето. Това ще продължи, докато стане невъзможно да се добива, което ще предизвика вече отложената „Ледена епоха“ (или Ice Age).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум са „недосегаеми“, твърди експерт от Fidelity


Веригата PoW може да се запази с нов хард форк, за да се премахне функцията Ice Age. За да се осъществи това, ще трябва да се случат редица неща, включително премахване на хард форк, разработчици, които са в състояние да създадат нов клиент, борси, които са готови да обслужват новия клиент, и попечители, които са готови да го направят.

Според изследователите инвеститорите трябва да купуват ETHPoW монетата, тъй като на борсите ще са необходими няколко дни, за да листнат новата монета. Според тях най-добрата стратегия би била да се купува ETHPoW на децентрализирани борси и да се продава на централизирани борси.

Към момента на публикуване ETH се търгува на цена от $1,587, което представлява спад от около 6% за последните 24 часа.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Цената на Polkadot (DOT) расте след новината за Tether

Polkadot (DOT) може да потвърди дългосрочен бичи модел с пробив от краткосрочен низходящ клин.

септември 26, 2022 19:00 1 мин. четене

Интерпол издава червена бюлетина на основателя на Terra

Срещу основателя на фирмата зад криптовалутата LUNA – Terraform Labs – е издадена „червена бюлетина“ от Интерпол.

септември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Shiba Inu (SHIB): Етериум китовете със засилен интерес към BONE

Един от токените на екосистемата Шиба Ину, BONE в момента е доста модерен сред Етериум китовете, които го използват за смарт договори.

септември 26, 2022 15:54 1 мин. четене