НАЧАЛО Крипто Крими

Ще арестуват мъж, незаконно използвал ток за крипто добив

февруари 24, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще арестуват мъж, незаконно използвал ток за крипто добив

Бивш работник по съоръженията в училище в американския щат Масачузетс тайно е използвал електричество, за да инсталира и използва 11 добивни машини в обходно пространство на училището.

Надеам Нахас е откраднал електричество на стойност почти $18,000, за да захранва своята операция по крипто добив през 2021 г., в периода между 28 април и 14 декември.

Според информацията сега той трябва да бъде арестуван, след като е пропуснал насрочено съдебно заседание, за да отговори на обвиненията.

Нахас трябваше да се изправи пред съда на 23 февруари поради обвинения във вандализъм в училище и измамно използване на електроенергия.

Съобщава се, че местната полиция първоначално е била информирана за операцията през декември 2021 г., след като директорът по съоръженията е забелязал компютри, кабели и въздуховоди, които изглеждали не на място, имайки предвид, че се намирали в пространство в близост до котелното помещение на училището.

Там били открити общо 11 компютъра, а Нахас бил идентифициран като заподозрян след тримесечно разследване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Завръщаме ли се към възход? – трейдър дава прогноза


Това със сигурност не е първият случай, в който някой е обвинен в кражба на електричество с цел добив на криптовалута.

През август 2020 г., българските власти арестуваха двама мъже за незаконно източване на електроенергия на стойност над 2.5 милиона лева за управлението на две ферми за крипто добив.

Малко по-късно през декември същата година българските власти в съвместна операция с ЧЕЗ откриха нерагламентирано включване в мрежата. Според информацията загубите на ток по онова време се равняват на месечното потребление на близо 4250 домакинства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

До Куон изправен срещу 8 обвинения в измама в САЩ

До Куон, съосновател на Terraform Labs, беше арестуван в Черна гора в четвъртък и обвинен по осем точки, включително заговор за измама, измама със стоки, измама с ценни книжа, телеграфна измама, заговор за измама и участие в манипулиране на пазара, според обвинителен акт от 12 страници от Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк.

март 27, 2023 8:00 2 мин. четене

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене